Ljubljana
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 24, 2010
2:00am - 4:00am CEST
(UTC +2hrs)
Ljubljana
Slovenia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ljubljana
Slovenia
See more ­T­E­Dx­Ljubljana events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ciril Horjak

Ciril Horjak aka. Dr. Horowitz is a comic artist. Lately he has been working on a project with a Slovenian food preparation company on an alternative way to educate staff using comics. He explains what are the reasons to do so and also tell us what are the possibilities for comics in the future. Ciril Horjak aka. Dr. Horowitz je risar stripov. V zadnjih letih je delal z Slorestom na projektu izobraževanja delavcev s pomočjo stripa. Razložil nam bo prednosti uporabe stripa in pa možnosti za prihodnost.

Urban Praprotnik

Urban Praprotnik je tekaški trener, ki povezuje strokovno znanje s praktičnimi izkušnjami o teku. Je avtor priročnika Tekaški trener in spletne strani www.tekaskitrener.si. Objavlja tudi članke v različnih časopisih in revijah. Prireja tekaških dneve Lahkih nog radovedni naokrog in s tem širi in dviguje zavest o pomenu pravilnega teka in gibanja v življenju.

Sašo Dolenc

Dr. Sašo Dolenc je fizik in filozof, ki se raziskovalno ukvarja predvsem z zgodovino in filozofijo znanosti. Znan je kot avtor mnogih poljudnoznanstvenih člankov in kot soustanovitelj ter odgovorni urednik Kvarkadabre - spletnega časopisa za tolmačenje znanosti (www.kvarkadabra.net). Skozi njegove zgodbe, ki so izšle tudi vknjižni obliki, postanejo moderni znanstveni dosežki na zanimiv in nevsiljiv način dostopni vsem, ki so radovedni in razumejo slovensko.

Organizing team

Matej
Potocan

Organizer
 • Ditka Jeran
  Co-Organizer
 • Rok Mihevc
  Co-Organizer
 • Matej Golob
  Co-Organizer
 • Luka Manojlovič
  Co-Organizer
 • Peter Alešnik
  Co-Organizer
 • Matjaž Pečan
  Co-Organizer
 • Jaka Bobnar
  Co-Organizer
 • Mojca Verdnik
  Co-Organizer
 • Evridika Cuder
  Co-Organizer
 • Martina Mršnik
  Co-Organizer