Manresa
x = independently organized TED event

Theme: Tot és possible. Per tant jo també puc fer alguna cosa possible.

This event occurred on
March 16, 2012
9:30am - 4:00pm CET
(UTC +1hr)
Manresa, Barcelona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Kursaal
Passeig Pere
Manresa, Barcelona (ca), 08243
Spain
See more ­T­E­Dx­Manresa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Carles Capdevila

És llicenciat en filosofia i periodista.
Actualment és el director del diari ARA, que va sortir per primer cop al carrer el dia 28 de novembre del 2010, coincidint amb les Eleccions al Parlament de Catalunya 2010. És productor executiu de l'Alguna Pregunta Més (APM) de TV3. Professor de ràdio a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Félix Múñoz

Màrqueting i comunicació
En Félix ha dirigit durant molts anys la comunicació de grans marques i empreses com Coca-Cola, Cepsa, Telefónica, Movistar ... i és un apassionat del seu treball, la comunicació i de l’ impacte que té en el comportament de la gent. Amb uns inicis professionals una mica caòtics, va aconseguir trobar la seva verdadera vocació, fet que l’ha portat a aconseguir un enorme prestigi en el sector, i el que és més important, poder afrontar la vida de manera diferent. Sempre ha mostrat una gran passió per una vida personal equilibrada, on l’èxit no va necessàriament vinculat a l’èxit professional, sinó a una visió diferent de la vida, fora dels motlles i models convencionals. Fa unes setmanes ha sortit de Coca-Cola i ha iniciat una nova etapa per a seguir aprofundint en el coneixement de la comunicació i la forma de fer-la útil en altres àrees de la vida.

Lluís Pinyot

Animador infantil
Lluís Pinyot. Animador infantil de professió, és fundador de l'ONG "Aïma" vinculada a la Saint Camile de Costa d'Ivory, treballant de valent per la reintegració dels malalts mentals del món. El documental "Els oblidats dels oblidats" ha aconseguit captar l'atenció de les mirades "d'occident" i aconseguir suports per lluitar contra la vergonya del tracte als malalts mentals de Costa d'Ivory.

Mònica Genescà

Lluitadora i amb una gran capacitat d'adaptació
La Mònica té 30 anys. Cega des que tenia un any i sorda des dels 6. Superant dèficits va ser la primera alumna cega i sorda de Catalunya que va fer la primària i la secundària en escoles ordinàries. Alegre i superactiva, viu la seva vida amb una normalitat que, és clar, quan ho explica sona extraordinari.

Nandu Jubany

Cuiner
Nandu Jubany Herms (Monistrol de Calders, 19 de gener del 1971) és un jove cuiner que atresora una gran experiència i un gran rodatge professional adquirit en escoles molt diverses. A l’any 1995 obre el seu propi restaurant Can Jubany, guardonat amb una estrella Michelin l’any 1998.

Pau Garcia-Milà

Innovador i comunicador
Pau Garcia-Milà (Olesa de Montserrat, 1987) és un jove empresari i emprenedor des dels 17 anys. Actualment dirigeix eyeOs, una empresa amb més de 40 treballadors, que s'ha convertit en una ferma competidora de grans multinacionals del sector tecnològic. És també co-ideòleg i conseller de Bananity, una red social orientada a potenciar el que apassiona a les persones, a partir del que estimen o el que odien. Des de 2012 es professor associat d'ESADE per al master en Digital Business. Col•labora en diversos mitjans radiofònics, com RAC1 (parlant d’emprenedoria i tecnologia) o COM Ràdio (programa Empenta), i ha participat en diversos programes com Buenafuente a la Sexta, i Desaprender a Antena 3. Malgrat ser una persona molt jove, ha rebut importants premis, com el Premi dels Prínceps d'Astúries i de Girona "IMPULSA Empresa 2012" , o el Premi MIT a l'Innovador a l'any 2011, així com el Premi Nacional de Comunicacions 2009.

Pep Vila

Empresari i pilot
5 cops campió d’Espanya d’enduro i raids.Subcampió del món d’enduro 1985.8 participacions al rallye Dakar (1990, 1991, 2004-07, 2009, 2011 I 2012).1988 fundador de Promotor: empresa de serveis especialitzada en l’organització de competicions de motor.1989 - 2000 seleccionador nacional i organitzador de seleccions nacionals del Camel Trophy.1988 - 2012 organitzador del Rallye Catalunya Costa Brava/Daurada i Baja Aragón (RACC i RACE).1992 organitzador del recorregut de la torxa olímpica Barcelona’92.1991 - 2012 responsable logístic i muntatge publicitari del Campionat del món de motociclisme (Dorna).1995 Fundador de Les Comes: espai propi per a poder desenvolupar múltiples activitats. 2003 organitzador de les seleccions Land Rover G4 Challenge i preparador de l’equip nacional. 2005 soci fundador del projecte RBS Obey (Bouggie 4x4). 2007 - 2012 creador d’esdeveniments propis: Land Rover Party, Enduroc, Les Comes TT i Les Comes 4x4 Festival.

Peter van Dommele

Sociòleg, consultor i formador amb cavalls.
Formador com a sociòleg per la Universitat d’Utrecht, Holanda, on treballa des de fa anys com a investigador. Des del 1989 viu i treballa a Espanya, primer com a Managing Director en diverses empreses del sector tèxtil, i des de l’any 2002 com a responsable de BetterYourself (departament d’investigació de &samhoud, Great Place to Work nº1 a nivell Europa 2012) a Espanya. És especialista en processos d’avaluació 360º feedback, el MBTI, en enquestes de satisfacció de treballadors i en mètodes de treball en equip. Ofereix suport a empreses com Nespresso, SEAT, NIKE, Serveis Municipals de Barcelona (B:SM), Akzonobel, Bluespace, Unilever o Sandvik.

REC.0 Experimental Store

és la transformació efímera dos cops l’any del barri del Rec d’Igualada, una vella zona industrial amb adoberies i molts edificis abandonats, on velles fàbriques dels s. XIX i XX es converteixen en pop up stores només durant tres dies.
Dissenyadors i marques de prestigi ocupen els espais per fer-hi les seves vendes especials. Un món que comença i acaba, una realitat fingida, un joc de rol en potència. Cadascú a la seva àrea, tots els membres de l’equip REC.0 empenyen el projecte que va començar tímidament i que en la darrera edició va aconseguir que es transformessin 18 adoberies amb 35 marques, i que 38.000 persones trepitgessin els carrers d’aquest barri únic. I, de fons, els valors que respira el barri: el del silenci dels seus carrers estrets, el de l’esforç del treball de les seves adoberies, el de la humilitat d’uns edificis que han acollit feines molt dures, el del respecte a un passat que forma part de nosaltres.

Xavier Guix

Llicenciat en Psicologia i terapeuta (UOC). Col•legi de psicòlegs – col•legiat nº 14698
Formador en comunicació i habilitats directives Professor col•laborador d’EADA Didacta en PNL autoritzat per l’Associació espanyola de Programació Neuro Lingüística (AEPNL)) Postgrau en Neurociències (NMS) Postgrau en Psicopatologia clínica (Universitat de Barcelona UB) Intel•ligència Emocional (Mercury i Human Growth Institute) Formació de Formadors (UOC) Formació de Facilitadors de grups de creixement personal (Vikas) Vinculat professionalment als mitjans de comunicació (ràdio i televisió) i al teatre des de 1983.

Organizing team

Núria
Cabrera Pla

Manresa, Spain
Organizer
 • Pep Garcia
  Organizador
 • Esteve Pintó
  Organizador
 • Miriam Ponsa
  Organizador
 • Valentí Oviedo
  Organizador