Pula
x = independently organized TED event

Theme: Cocktail of ideas /Koktel ideja

This event occurred on
November 26, 2016
5:00pm - 9:00pm CET
(UTC +1hr)
Pula, Istarska županija
Croatia

The event combines diverse speaker profiles and fields, like architecture, biology, multimedial art, music, dance, sport, history and stand up cemedy and that's why the theme is Cocktail of ideas.

Muzejsko galerijski prostor Sveta Srca
De Villeov uspon 8
Pula, Istarska županija, 52100
Croatia
See more ­T­E­Dx­Pula events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Arian Santrach

entrepreneurs
Brothers Santrach, as students, in 2014. have founded ALTERNATIVE DEVELOPMENT D.O.O. - ALT, a user oriented digital agency dedicated on providing full service to a wide range of clients wanting to make a brand statement in a professional and helpful environment. They are authors of few mobile applications.

Branko Orbanić

architect
Arhitekt iz Žminja, poznat je po svojoj ljubavi prema istarskoj graditeljskoj baštini. Ujedno i vlasnik tvrtke Kapitel, koja se prvenstveno bavi obnovom, revitalizacijom i rekonstrukcijom spomenika kulture i graditeljske baštine na području Istre, ali i šire.

Damir Šturman

energy therapists
Nakon višegodišnjeg iskustva u poduzetništvu i politici, Damir Šturman orijentirao se na energoterapiju, a danas vodi Akademiju zdravlja - Centar za iscjeljenje u Rovinju.

Devin Juraj

dancer
17-godišnji Devin Juraj, finalist Supertalenta 2016. godine, na TEDxPula ispričao je svoju životnu priču, ali i pokazao izvanredno plesno umijeće.

Đurđica Orepić

Athlete
Na pragu pedesetih zamijenila je štikle sa sportskim tenisicama, a danas je treća na svijetu od ukupno 3876 žena koje su završile Ironman u kategoriji 50-54 godine.

Elena Uljančić Vekić

director of museum/historian
Elena Uljančić Vekić doktorsku je disertaciju obranila 2012. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.Od 2002. obnaša dužnost ravnateljice Zavičajnog muzeja Poreštine u Poreču. Predsjednica je udruge "Društvo prijatelja Giostre" koja se bavi oživljenom poviješću. Uz to što je majka dvojice sinova, hobi su joj putovanja i fotografija.

Franko Krajcar

musician
Franko Krajcar stekao je glazbeno iskustvo putujući po Europi i surađujući s mnogim glazbenicima. Od 2006. godine počinje se baviti autorskom glazbom - spaja tradicijsku i modernu glazbu, stoga je i osnovao bend "Indivia" koji promiče ljepotu istarske baštine. Do sada je izdao 3 albuma: Pensieri (2008.), Indivia (2010.) i Rožice (2013.), za kojeg je dobio Porin za album godine u kategoriji etno glazbe.

Ivan Rakovac

orthopedist
After specialization in orthopedics, he took part in numerous educations around the world.

Maja Radešić

multimedial artist
Maja Radešić, istarska multimedijalna umjetnica rođena je u Puli 1980. godine. 2006. godine diplomirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, na odsjeku za likovnu kulturu, gdje je specijalizirala grafiku. Od 2003. godine surađuje na raznim kazališnim i filmskim projektima, a od 2006. godine kreće i sa samostalnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. EXHIBITIONS SOLO: 2016. - LUMINOUS BODY / AUGOEIDES / upcoming 2013. - BURN THAT WOMAN DOWN / Klovic Gallery / Rijeka, Croatia 2011. - BREASTFEEDING / 7 Days of Creation - Festival / Pazin, Croatia 2010. - SHOP TILL YOU DROP / K.U.N.S. - Gallery O.K./ Rijeka, Croatia 2009. - SHOP TILL YOU DROP / Shikuti Machine / Santvincent,Croatia 2008. - A SOBER NIGHT / The Foundry / London, UK 2007. - KEYHOLE - 1. / MMC Luka / Pula, Croatia 2006. - KEYHOLE -1. / Skalinada / Volosko, Croatia

Toni Koren

biologist
He is expert in the field of reptiles and butterflies, but this time he will talk about puddles and dinaric karst.

Zoran Todorović - Todor

stand up comedian
Poznati pulski punker – osnivač i frontman punk banda Antitodor, jedini domaći, istarski stand up komičar i prije svega srčan humanitarac - ovoga puta u ozbiljnoj misiji na TEDxPula.

Organizing team

Larisa
Kontošić

Barban, Croatia
Organizer

Roberta
Kontosic

Pula, Croatia
Co-organizer
  • Davor Rapic
    Team member