Gooisemeren
x = independently organized TED event

Theme: The Blended Community

This event occurred on
October 29, 2016
3:00pm - 10:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Bussum, Noord-Holland
Netherlands

We live in a world where boundaries are shifting. Social innovation, globalization and shifting paradigms cause boundaries to blur. This applies for work-live balance, online-offline, living in a local town, working in an international environment. Furthermore, they way we organize innovation is through co-creation. The ideas of one are executed by others. This blend of skills allow ideas to spread with lighting speed on a global level. In short, a blended community accelerates innovation. TEDxGooisemeren will showcase local examples of blended learning, blended working, blended living and blended innovation.

Concordia
Graaf Wichmanlaan 46
Bussum, Noord-Holland, 1405HB
Netherlands
See more ­T­E­Dx­Gooisemeren events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Azumi Uchitani

Azumi Uchitani is geboren in Japan, maar woont de helft van haar leven al in Europa. Zij kan als geen ander de krachten van verschillende culturen combineren. De innerlijke elegantie en kracht uit de Japanse cultuur combineert ze met de pragmatische en individualistische Europese benadering. Azumi Uchitani geeft haar persoonlijke visie op hoe we voorbij grenzen, tijd en cultuur kunnen kijken.

Bert Boer

Het Muiderslot runnen is de passie van Bert Boer. Hij spreekt over ‘De verborgen parel van Gooise Meren’. Bert Boer wil zijn passie delen met inwoners van onze gemeente. Maar ook met de rest van Nederland en met toeristen van over de hele wereld. Om dat te bereiken heeft hij onder het Muiderslot omgedoompt tot Amsterdam Castle. Zijn missie is om van het Muiderslot hét middeleeuwse museum van Nederland te maken

Eric Herber

Touwtje springen kwam ruim twintig jaar geleden op het pad van Eric Herber. Hij heeft professioneel "Rope Skipping" naar Nederland gebracht. Hij deed mee aan Europese wedstrijden en was mede-organisator van diverse kampioenschappen. Eric Herber geeft door heel Nederland clinics en zal tijdens zijn presentatie laten zien wat het touw over de springer vertelt.

Eva Wissing

Eva Wiessing is verslaggever economie bij de NOS. Samen met Conny Keessen ging ze op zoek naar verhalen achter de eurocrisis in Griekenland. Ze bezocht gewone Grieken die door de diepe economische recessie hun leven dramatisch zagen veranderen. Hierover verscheen schreef ze het boek ‘Worstelen aan de rand van Europa’.

Pieter Hasenaar

Pieter Hasenaar is samen met zijn broer Harm de bedenker van de Dementia App. Twee jaar geleden werd de ziekte van Alzheimer vastgesteld bij hun moeder. Om deze nieuwe situatie dragelijker te maken kwamen ze op het idee voor de app. De dementia-app ontzorgt thuiswonende mensen met dementie, maar ook de directe omgeving. De app wordt in diverse landen gebruikt om ouderen met Alzheimer te ondersteunen.

Reinier Bosch

Reinier Bosch neemt de bezoekers mee in zijn visie op ontwerpen in de toekomst. Hij vindt zijn ontwerpen op straat en weet als geen ander duurzaamheid te combineren met vorm, functie en energie. Een concept dat enorm aanslaat. Reiner Bosch won niet voor niets al met zijn afstudeeropdracht de Melkwegprijs van de Design Academy Eindhoven. En daar bleef het niet bij; diverse prijzen en internationale tentoonstellingen volgden.

Wilco Dekker

Het beleven van avonturen, grenzen op zoeken en je eigen pad kiezen. Wilco Dekker weet als geen ander wat een bergbeklimming met je kan doen. Ruim 15 jaar geleden beklom hij per toeval de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Daar ontwikkelde hij een passie voor het klimmen. Nu wil hij mensen met zijn verhaal inspireren om meer te genieten van het leven en het ‘randje’ op te zoeken.

Organizing team

Frits
Bussemaker

Bloemendaal, Netherlands
Organizer