Nagyerdő
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 17, 2015
2:00pm - 8:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Debrecen, Hajdú-Bihar
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Vojtina Bábszínház
Kálvin tér 13.
Debrecen, Hajdú-Bihar, 4026
Hungary
See more ­T­E­Dx­Nagyerdő events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Góbé zenekar

A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználják a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és a fesztiválokon.

Csaba Zajdó

Zajdó Csaba végzettségét tekintve közgazdász, de már több mint 10 éve vállalkozó. A ShopRenter és a Webshop Experts alapítója, minden nagyobb e-kereskedelmi konferencia meghívott előadója. A nevéhez köthető az OptiMonk nevű új debreceni startup elindítása is.

Dávid Márkus

Éva Hornyák

Anya, feleség, barát, testvér, kolléga, vezető és önálló nő vagyok. Életvidám, energikusan változó. Életem során összegyűjtött tapasztalataimra alapozva egyensúlyt tudok teremteni magam körül. Emberként tanítom, segítem magamat, coachként és trénerként (www.hornyakeva.hu) tanítok, segítek másokat.

György Szabó

Szabó György (Gismo). Idealista, polihisztor, ambivertált impulzusfüggő, hétköznapi hős.

József Mónus

Mónus József (Farkas) Hajdúnánásról. Történelmi harci cél- és távlövő íjász. Európa-bajnok, többszörös világbajnok, sokszoros világrekorder.

László Ábrahám

Villamosmérnök, híradástechnikai szakmérnök, cégvezető. A jövő műszaki értelmiségének mentora. Képesítést és doktori címet a BME-n szerzett, majd a Videotonnál pályakezdő mérnökként kezdve járta végig a ranglétrát a megbízott vezérigazgatói pozícióig. Több nagyvállalatot vezetett, 2001-es indulás óta a debreceni NI Hungary Kft. ügyvezetője. A mérés- és irányításautomatizálás terén vezető National Instruments (NI) első tengerentúli gyártóbázisán ő szervezte meg a termelés megindítását, nevéhez fűződik a Lean szemlélet meghonosítása is.

László Tóth

Tóth László vagyok, ötletmegvalósító, vállalkozó, 29 éves, házas, apa. Olyan kezdeményezések és cégek alapításában vettem részt, mint például az !gen Debrecen, DebTech csoport vagy a Slamby Semantics Kft. A célom, hogy sikeres legyek a magánéletben és az üzleti életben is, és 40 évesen nyugdíjba menjek.

Nóra L. Ritók

Pedagógus vagyok és képzőművész. Az állami oktatásban kezdtem dolgozni, majd 16 éve alapítottam egy civil szervezetet, hogy fenntartója legyen egy olyan művészeti iskolának, ami gyermekközpontúbb, komplexebb fejlesztést nyújt, mint amire az állami keretek között lehetőségem volt.

Péter Tóth

Agrármérnök vagyok, 1991 óta foglalkozok mangalica sertésekkel. Először a fajta kihalástól való megmentéséért dolgoztam, majd tenyésztési, tartási és később piaci rendszerét alkottam meg. Ma is első munkahelyemen dolgozok, egy mangalica vertikális integrációt vezetek.

Roni Porat

Roni Porat was born in 1958, married to Naama and a father to 4 boys. The variety of his professional talents are based on his exceptional interpersonal communication abilities, which enable him to communicate naturally with a variety of audiences of all age groups and sectors. Roni perfected his unique way of communicating during ten years in which travelled all over Europe as a street performer, musician, juggler and magician, during the 1980's.

Tibor Both

10 éve tanyán élő, belvárosi vendéglős vagyok. Kereskedelmi végzettségem okán "városi létformámban" egy profitorientált, "jólétfigyelő" értékrend rabja voltam, vállalkozásomat ebben a szemléletben igyekeztem csúcsra járatni. 1990 óta egyre erősebbé vált a kötődésem a tanyánkhoz, és 2005-ben úgy döntöttünk, hogy itt éljük le életünket feleségemmel és gyermekemmel.

Tünde Bartha

Bartha Tünde vagyok, szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Női Klinikáján dolgozom, emellett a NAP-rendelőben van magánrendelésem. Kiemelt területként a méhnyakrák-megelőzéssel foglalkozom.

Zoltán Daróczi

Gyermekkoromban ismerkedtem meg a gyógynövényekkel, a népi gyógymódokkal. 7 évesen kerültem kapcsolatba a spirituális világgal egy halálélmény kapcsán. 14 évesen találkoztam a buddhizmussal, hinduizmussal. 21 évesen már mesterektől tanultam a természetes gyógymódokat. Kialakítottam az első természetgyógyász rendelőt a megyében. 33 évesen jártam először Japánban. Tudati technológiákat tanulmányoztam. 2003 óta szakképzéseken, videókon, tankönyveken keresztül segítem tudásommal az elkötelezett természetgyógyász tanulókat.

Zsuzsa Kocsis

Kocsis Zsuzsa vagyok, nő, feleség és ANYA. Debrecenben születtem, nevelkedtem, majd az egyetem elszólított a fővárosba. Bölcsész karon, kommunikáció szakon végeztem. Multinacionális cégekből kiszabadulva vállalkozásokat vezettem.

Organizing team

Judit
Katonane Kovacs

Debrecen, Hungary
Organizer

Lilla
Karancsi

Co-organizer