Amposta
x = independently organized TED event

Theme: Idees

This event occurred on
May 7, 2016
4:00pm - 8:00pm CEST
(UTC +2hrs)
AMPOSTA, Tarragona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

La lira ampostina
La lira ampostina
AMPOSTA, Tarragona (ca), 43870
Spain
See more ­T­E­Dx­Amposta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ALFONSO ALCANTARA

PSICÒLEG
Alfonso Alcàntara @yoriento Alfonso Alcàntara va obtenir el Premi extraordinari en Psicologia per la Universitat de Granada i entusiasta de la ciència aplicada al món professional. Amb més de 119000 seguidors, és un del coachs més influents a Espanya. Ha publicat #SuperProfesional (Alienta Editorial) Presta serveis de coaching a professionals i directius; imparteix conferències a empreses per a la gestió del canvi positiu en productivitat, lideratge, motivació, treball en equip, marca personal i empresa 2.0 i desenvolupa accions de formació dirigides a professionals, persones, professors, orientadors i coachs. A Yoriento.com, portal ja clàssic sobre recursos humans, ha publicat més de 800 articles per al canvi positiu en la vida professional i en l’empresa. Els seus més de 9000 subscriptors reben un correu setmanal amb les seves publicacions exclusives i totes les novetats.

DOROTHÉE ADAM

Reportera
Reportera oficial del President Francés François Hollande, a qui acompanya a la majoria dels seus viatges a França i a l’estranger. Depenent de la presidència de la república, realitza reportatges, documentals, vídeos interactius i també en formats curts, de les accions i viatges del President Francés. Ha fet moltes pel·lícules i documentals sobre el medi ambient com la sèrie de l’Àrtic “Ànima Pol Inua” i “1 minut a l’Àrtic”, viatjant per a tal fi en varies expedicions a l’Àrtic. És co-fundadora de la Fundació An eye for an eye, que crea correspondència fotogràfica a llarg termini entre els grups de nens en situació de desavantatge i nens del països desenvolupats tenint projectes oberts a tot el món. Amb aquesta experiència els dóna l’oportunitat d’explicar la seva vida en imatges a pesar de no parlar el mateix idioma i de no poder reunir-se físicament. La fundació està liderant projectes a Cambodja, Sud-àfrica, Índia i Bolívia.

ELI PRATS

Investigadora
Investigadora i experta en grafé. Té 15 publicacions, 1 patent, un llibre de divulgació i ha realitzat xerrades a congressos rellevants sobre la investigació del seu grup en grafè. És component dels BigVan científicos sobre ruedas. Doctora en Química (Excellente Cum Laude), per la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat Post-Doc al CSIC, dins del Grup d’Aplicacions Biomèdiques de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona, ​​durant 5 anys i actualment és investigadora del Centro de Investigación Biomèdica en Red-Bioingeniería, Biomaterials y Nanomedicina (CIBER-BBN), dins el mateix centre. Ha realitzat estades a la Universitat de Lyon I Claude Bernard a l’Institut de Ciències Analítiques i a la Universitat de Chicago, al departament de Química Orgànica i al Howard Hughes Medical Hospital. Les seves investigacions més recents es basen en la funcionalització de plataformes de sensors químics i bioquímics així com la caracterització de materials no conve

JAVIER URRA

Doctor en Psicologia Clínica
Javier Urra Psicòleg Forense de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia i jutjats de menors de Madrid. Dr. en Psicologia amb l’especialitat de Clínica. Pedagog Terapeuta. Psicòleg especialista en Psicoteràpia (acreditat per la Federació Europea d’Associacions de Psicòlegs, E.F.P.A.) President de l’Associació Iberoamericana de Psicologia Jurídica (AIPJ). UCM: Professor d’Ètica i Deontologia en 5º de Psicologia al Centre Universitari Cardenal Cisneros, Universitat Complutense de Madrid (des de 2001). UCM: Professor Doctor de Psicologia Jurídica a 4t grau de Psicologia al Centre Universitari Cardenal Cisneros de la Universitat Complutense de Madrid (des de 2012). UCM: Professor Associat de Psicologia a l’Escola Universitària d’Infermeria, Fisioteràpia i Podologia de la Universitat Complutense de Madrid (des de 2009 fins 2013). UCM: Docent en qualitat d’expert de “Salut i Mitjans de Comunicació Social” a la Càtedra d’Educació Sanitària. Universitat Complutense

JUANJO ROVIRA

Emprenderdor
Juanjo Rovira va néixer a Bítem. Empresari compromès amb el territori i amb la societat en general, dirigeix el prestigiós Torneig MIC (Mediterranean International Cup), al qual ha portat a ser el torneig de futbol base més prestigiós del món. Aquest any, el MIC ha comptat amb més de 250 equips, de 40 països dels cinc continents. També forma part de la Fundació Esport Solidari Internacional i és Director Tècnic del programa de captació de jugadors, Aspire Football Dreams dependent de l’Acadèmia Aspire de Qatar, fet que el porta a viatjar pel 3er mon captant talent per a donar-los-hi una oportunitat.

LLUIS RIBAS

Investigador
Lluís Ribas de Pouplana és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (1988) i doctor en Bioquímica per la Universitat d’Edimburg. Després de finalitzar els seus estudis de doctorat, va iniciar l’etapa postdoctoral al Departament de Biologia del Massachusetts Institute of Technology (MIT) (1993-1997), a Cambridge (EUA). De Cambridge es va traslladar, encara en Estats Units, a San Diego, on es va incorporar com a investigador científic i, el 2001, va obtenir una posició d’assistent de Biologia molecular en el Scripps Research Institute. Al juny de 2003, va acceptar una posició d’investigador ICREA de la Generalitat de Catalunya i es va convertir en investigador principal a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), on dirigeix ​​el Laboratori de Traducció Genètica.

MARA DIERSSEN

Investigadora
Mara Dierssen Sotos és doctora en neurobiologia. Dirigeix ​​el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del programa de Biologia de Sistemes al Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona. Va ser presidenta de la International Behavioral and Neural Genetics Society (2003-2006), Presidenta de la Societat Espanyola de Neurociencia (2009 – 2015) i vice-presidenta (2007-2009). Ha publicat més de 130 articles en revistes científiques de prestigi internacional i nacional. La Dra. Dierssen ha rebut diversos premis pel seu treball incloent Ramon Trias Fargas, Jaume Blanc o Sisley-Lejeune premis i el Premi Nacional de Ciències de la Generalitat de Catalunya.

MARIE LEFEVRE

Doctora en geofísica
Filla de l’ampostina Visi Maigí, refugiada amb la seva família de la Guerra Civil. És va començar a interessar per la ciència llegint les revistes científiques que la seva mare comprava per enviar-les al seu germà a Amposta perquè no les trobava a l’Espanya franquista. És Expert Sènior en Sistemes espacials d’observació de la Terra al Centre Nacional d’Estudis Espacials, Agència Espacial Francesa CNES. Experta de les Nacions Unides (PNUD) en hidrologia i domini Teledetecció INP-ENSAT, CESBIO i el CNES Ciències supervisor de Tesi i Post-doctorat. Està a càrrec de la coordinació d’observació de la Terra.

NAYARA NASSIM

Artists students
Nayara Palazón, alumna de 1r de batxillerat al Joaquim Bau de Tortosa i Nassim, estudiant del Institut de Benicarló són germans i ballarins. Són campions de la Copa del Mon del 2016 a Holanda, campions d’Espanya dos anys consecutius, 5és del mon absoluts i ara són més populars gràcies a la seva participació al programa de Telecinco “Got Talent”. Nayara té els 8 cursos amb distinció de la Royal Academy of Ballet de Londres i actualment està cursant el primer cicle professional de ballet clàssic. Nassim El Habbas, té espina bífida amb el grau més alt i balla amb la seva germana des del 2011. La Nayara ja és coneguda pels TEDxers al participar al TEDxYouth@Amposta l’any passat juntament amb Roger.

PAU SAMO

Marketing
Postgrau en Personal Branding, Master en Direcció General d’Empreses, Business Practitioner en PNL, mig geògraf, mariner mercant i amb formació de grau en màrqueting. Actualment compagina diversos projectes: És Consultor Independent, especialista en Canals de Distribució a la multinacional SIMON Holding, professor al master de Direcció General i Lidertatge de la UdL y Expert en Marca Personal a Ingenio LeaderShip School Molt popular entre el ambient emprenedor i empresarial català, si s’ha de definir en una sola paraula sempre diu que és venedor. Porta fent-ho des de l’any 2000 de forma professional però tota la vida la enten com un intercanvi entre persones, per tant porta tota la vida venent, com tothom. Com a consultor està especialitzat en incrementar vendes implantant tècniques de branding i Màrqueting. S’orienta a optimitzar forces de venda i departaments de Desenvolupament de Negoci però la orientació al mercat relacional de les empreses és la seva principal tasca.

XAVIER MARTINEZ

Empresari
Diplomat en Direcció de Màrqueting per EADA, amb un màster en Direcció i Administració d’Empreses a IAD. Actualment és president i Director General de TQ Tecnol, SA, President i Direcotr General de Go Fruselva, SL, Vocal de Mutua Universal, Destaca en la seva trajectòria professional l’activitat empresarial amb la creació de l’empresa TQ Tecnol, SA dedicada a la producció i distribució de productes tècnics per a la construcció, i posteriorment la creació el 2008 de la societat holding SERVEIS I ADMINISTRACIONS MASERGRU, SL (Grup TECNOL). Va adquirir el 100% de la planta productiva de sucs de fruites de PAGO Fruschsäfte i es va transformar en la nova companyia GO FRUSELVA, SL, dedicada al co-manufacturing de sucs, nèctars, smoothies i begudes nutricionals de qualitat Premium.

Organizing team

Juan
Estelle

Amposta, Spain
Organizer