Tunali
x = independently organized TED event

Theme: Perceptions

This event occurred on
October 17, 2015
10:00am - 6:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Ankara, Ankara
Turkey

This year's theme is Perceptions. TEDxTunali staged for the first time in 2013 and the theme was Senses. Now TEDxTunali is coming back with Perceptions.
From psychiatrists to neuromarketing researchers, from musicians to cognitive psychologists TEDxTunali will invite you to a journey. Journey of self-esteem. Journey of self-discovery.
Come and join us!

CerModern
Altinsoy Caddesi. No:3, Sihhiye
Ankara, Ankara, 06101
Turkey
See more ­T­E­Dx­Tunali events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Esmeray

LGBT Activist
Esmeray Kars merkez doğumlu, ilkokul mezunudur. 1988 ylında İstanbul'a gelerek çeşitli işlerde çalışmış ve 1993 yılında Trans kimliğini açık etmiştir. İlerleyen dönemde zorunlu olarak 5 yıl seks işçiliği yapan Esmeray 2001 yılında Amargi Kadın Akademisi'nin kurucuları arasında yer almıştır. 10 yıldır profesyonel olarak tiyatro oyuncusu olan Esmeray, çarşamba günleri Taraf gazetesinde makale yazmaktadır. Esmeray bekardır.

Emre Özgen

Psychologist
Psikoloji alanındaki lisans derecesini 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden alan Özgen, bilişsel psikoloji alanında doktora çalışmalarını 2000 yılında İngiltere’deki Surrey Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra aynı üniversitede önce doktora sonrası araştırmacı olarak (2000-2002) sonra da öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etti. 2004 yılında Bilkent Üniversitesi’nde Psikoloji Bölümünü kuran Özgen burada 2012 yılına kadar bölüm başkanı olarak çalışmaya devam etti. Prof. Dr. Özgen, 2012 yılında Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanlığına atandı. Başlıca araştırma ve uzmanlık alanları insan görsel algısı konusunda yoğunlaşan Prof Dr. Özgen’in bilimsel yayınları Journal of Experimental Psychology: General, Vision Research, Cognition, Visual Cognition, Memory and Cognition ve Perception gibi önemli uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmıştır.

Eray Yücel

Economist
Yücel, lisans öğrenimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra, İktisat Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Bilkent Üniversitesi’nde (2000, 2005) aldı. 2003-2013 arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Araştırmacı ve Ekonomist olarak görev yaptıktan sonra, Özyeğin ve Kadir Has Üniversitelerinde dersler verdi. Halen Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Yücel, uygulamalı ekonometri çalışmaları yürütmektedir.

Eser Mutlu

Laughter Therapist
Uzun yıllar uluslararası fuarlara seyahat organizasyonları ve fuar temsicilikleri yaptıktan sonra dünyada en son kişisel gelişim tekniklerinden biri olan Kahkaha Yogası tekniğini başlatan Hintli tıp doktoru Dr. Madan Kataria'dan 2011 yılında İsviçre'de Kahkaha Yogası Uluslararası Eğitmenlik Sertifikası alarak Türkiye'deki çalışmalarına başladı. Mutlu'nun çalışmaları arasında kurumsal motivasyon seansları, kongre ve konferanslarda ''Ice Breaker Kahkaha Egzersizleri’’, kanser hastalarına destek terapiler bulunmaktadır. Mutlu'nun Kahkaha Terapisti olarak yürüttüğü gönüllü çalışmaları arasında LÖSEV (çocuklar ve aileleri için) Kahkaha Terapileri, "Başkent'te Hayata Bağlanıyoruz" projesi kapsamındaki terapiler, kanser hastalarına destek Kahkaha Terapileri ve dünyada bir ilk olarak gerçekleşen Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar ve ceza infaz memurları ile Kahkaha Terapisi bulunmaktadır.

Eşref Armağan

Blind Painter / Artist
Eşref Armağan 1953 yılında İstanbul'da doğdu. Doğduğunda bir gözü mercimek büyüklüğünde idi, diğer gözün oluşumu neredeyse tamamlanmış olmasına karşın o gözün de fonksiyonları yetersizdi. 2004 yılında dehasından etkilenen Harvard Üniversitesi tarafından beyin ve göz taraması için davet edildi. Göme engellilerde karanlık olan görme korteksi, eşref bir nesneye dokunduğunda aydınlandı ve Eşref çizim yapmaya başladı. Bu olaydan sonra, Eşref New Scientist dergisindeki bir makalenin konusu oldu. Çizimlerinde sadece 5 renk ve siyahı kullanan Eşref, aklındaki resmi sergilemek için bu renkleri karıştırmaktadır.

Kemal Göksan

Psychiatrist
Tıp fakültesi mezunu olan Dr. Göksan, mezuniyetini takiben psikiyatri uzmanlığı eğitimi aldı. Tıp fakültesinde, öğrencilik yıllarında, nöro-anatomi konusunda çalışmalar yaptı. Psikiyatri ihtisası sırasında da nöroloji alanında uygulama ve araştırmalarda bulundu. 28 yıllık psikiyatri uzmanlığı sırasında çeşitli ekollerden terapi eğitimleri aldı, çalışmalarında disiplinlerarası yaklaşımlar kullandı. Bireysel terapiler ve grup çalışmaları uygulamalarında sistemik yaklaşımlara yöneldi, daha kapsayıcı bir yöntem olarak gördüğü konstelasyon uygulamalarını da uygulama pratiklerine dahil etti. Dr. Göksan halihazırda özel kliniğinde danışanlarını kabul etmekte ve bireysel ve grup seanslarına devam etmekte olup zamanının önemli bir kısmını, 2015 yılında çalışmalarını eğitim ve uygulama boyutuna taşımak amacıyla kurduğu Disiplinlerarası Sistemik Araştırma, Uygulama ve Eğitim Ensitüsü'ne ayrırarak, eğitim ve süpervizyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Metin Akman

Entrepreneur
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nden lisans derecesine sahip olan Akman Bilkent Üniversitesi'nde de Hukuk ve İktisat yüksek lisans derecesine sahiptir. Akman kariyerine 1989 yılında ürün menajeri olarak Unilever'de başlamış ve ilerleyen dönemlerde girişimci olarak kimya, gıda ve tarım alanlarında başarılı projeler yürütmüştür. Akman gönüllü çalışmaları kapsamında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve BIAC Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Halen Trouw Nutrition Türkiye Genel müdürü ve Anako Yumurta ve Yumurta Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Rıdvan Ak

Whistler / Musician
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden 2012 yılında mezun olan AK, piyano ve viyola konusunda eğitim aldı. TED ve Doğa Koleji'inde bir süre öğretmenlik yaptı. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nda keman ve piyano dersleri veren AK, ıslıkla eserler icra ettiği ilk büyük konserini 2012'de Dünya Müzik Günü'nde verdi. Rıdvan Ak'ın ilgi alanları beden müziği ve ıslıkla Klasik Türk Müziği ve Klasik Batı Müziği icrasıdır. Halen Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Anabilim Dalı'nda yüksek lisans tez çalışmalarını sürdürmektedir.

Sema Safir Sümer

Development Economist
Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden Yüksek Lisans ve Lisans derecesi vardır. Dünya Bankası, Dünya Sağlık Örgütü, Uluslararası Çalışma Örgütü, Avrupa Eğitim Vakfı ve Avrupa Komisyonu gibi uluslararası kalkınma kuruluşları ile çalışmaktadır. Türkiye, Doğu Afrika, Orta Doğu, Asya-Pasifik, Güney Doğu Asya ve Doğu Avrupa’daki farklı ülkelerde yürütülen kalkınma projelerinde görev almıştır. Başlıca uzmanlık alanları stratejik planlama, sonuç odaklı izleme ve değerlendirme, mesleki yeterlilikler, küçük ölçekli iş kurma ve geliştirme, sağlık politikaları, sağlık sistemi performans değerlendirmesi ve çıktı odaklı finansman modelleridir.

Sezai Aydın

Actor
Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Aydın, aynı zamanda Şehir Tiyatroları sanatçısıdır. Aydın bugüne kadar birçok oyunda görev almıştır. Tiyator çalışmalarının yanından sinema ve dizi filmlerde de rol alan Aydın, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür. Aydın'ın en bilinen seslendirmeleri Rocky BAlboa, Rambo, Çakmaktaş Ailesi ve Cosb Show'dur. Aydın halen seslendirme ve dizi çalışmalarına devam etkemte olup ayrıca Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde, eeslendirme ve oyunculuk eğitimleri vermektedir.

Timuçin Oral

Psyciatrist
Tıp doktoru ve Psikiyatri profesörüdür. İki yıl pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra 23 yıl Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapmıştır. Daha önce Yeditepe Üniversitesi Tıp ve Dişhekimliği Fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi olarak psikiyatri dersleri, altı yıl da İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde psikoloji lisans ve yüksek lisans, Boğaziçi Üniversitesi'nde doktora dersleri vermiştir. Uluslararası Bipolar Bozukluklar Derneği (ISBD) üyesi ve 2012-16 yılları ISBD Board of Counselors Avrupa Temsilci'sidir. Temel ilgi alanı bipolar bozukluklar birçok ulusal ve uluslararası bildiri ve makale sahibidir. Aynı zamanda birçok kitap bölümü, kitap editörlüğü ve eş yazarı olduğu “Araştırma ve Klinik Uygulamada Biyolojik Psikiyatri- Duygudurum Bozuklukları” adlı bir de kitabı bulunmaktadır.

Ü. Barış Urhan

TEDxTunalı'nın iki dönemdir küratörlüğünü yürüten Urhan yeni fikirlerin yayılması misyonu için çabalamaya devam ediyor.

Yener Girişken, PhD

Neuromarketing Researcher
Dr. Yener Girişken Türkiye’nin ilk ve lider nöropazarlama şirketi ThinkNeuro’nun kurucu ortağı ve CEO’su. ThinkNeuro özellikle reklam, alışveriş deneyimi ve marka konumlandırma alanlarında nöropazarlama araştırmaları hizmeti veriyor. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Kuzey Karolina Üniversitesi’nde pazarlama odaklı MBA yaptı. Girişken 2001-2005 yılları arasında ABD’de pazarlama araştırmaları alanında çalıştı. İstanbul Üniversitesi Pazarlama Bilim Dalı’nda doktorasını alan Girişken, ThinkNeuro’yu kurarak tüketici davranışlarının bilinçdışı motivasyonlarını araştırma konusunda araştırma teknikleri konusunda çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programında nöropazarlama dersleri veren Girişken nöropazarlama konusunda akademik makaleler yayınladı. Dr. Girişken Dünya Nöropazarlama İş ve Blim Konseyi (NMSBA)’nin Türkiye Başkanlığı görevini de sürdüyor.

Organizing team

baris
urhan

Ankara, , Turkey
Organizer

Itir
Kasikci

Co-organizer