Maksimir
x = independently organized TED event

Theme: PASSION@Life

This event occurred on
February 28, 2015
3:00pm - 11:00pm CET
(UTC +1hr)
Zagreb, Grad Zagreb
Croatia

Kako je to kada posao ili zanimanje postane strast u životu ? Da li uvijek treba raditi samo prema pravilima ili posao treba imati svoju ljudsku komponentu ? Uvijek smo na tragu da TEDovci znaju kako dobru ideju uz začin strasti pretvoriti u sjajan projekt ili djelo. Želimo vam pokazati kroz naše govornike kako strast u poslu ima vrlo važnu ulogu te da ju treba naglasiti kako biste svoje djelovanje učinili osobno prepoznatim. Uvjereni smo da ćete uživati u svakoj rečenici izgovorenoj od naših govornika na ovom događaju :)

Kulturni centar Travno
Ulica Bozidara Magovca 17
Zagreb, Grad Zagreb, 10000
Croatia
See more ­T­E­Dx­Maksimir events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Celtic Fantasy

Plesni studio

Lela & Joe Kaplowitz

LELA KAPLOWITZ školovala je pjevanje kod Sheile Jordan na uglednom Jazz konzervatoriju u Grazu te s njujorškim glazbenicima Jayom Claytonom, Markom Murphyem, Barryem Harrisom i Kate McGarry. Pohađala je i prestižni Berklee Summer Music Workshop u talijanskoj Perugiji. Popis uglednih glazbenika i orkestara s kojima je pjevala doista je impresivan, a izdvajamo nastup s Duke Ellington orkestrom u Zagrebu. 2003. imala je čast nastupiti i u legendarnom Madison Square Gardenu, a zasigurno strast prema pjevanju odlično dopunjava njen brak s uglednim washingtonskim jazz pijanistom Joeom Kaplowitzom.

Triko Cirkus Teatar

cirkus nastup

Andrea Andrassy

ANDREA ANDRASSY nije željela studirati pravo kako su željeli roditelji, a jedan sudbonosni neuspjeh 'dejta' s dečkom odveo ju je u novinarske vode, kao kolumnisticu. Danas je njena kolumna na poznatom portalu jedan od najčitanijih online sadržaja. Jedno je vodilo ka drugome pa je još kao osmogodišnja djevojčica prepoznavši svoj talent za javni nastup postala jedna od najuspješnijih hrvatskih stand-up komičarki. Danas nije poznato samo njeno lice, nego i tekstovi i glas na radiju.

Bojan Jerbić

BOJAN JERBIĆ nije robot, ali se njima toliko strastveno bavi da već pomalo „razmišlja“ kao oni. Kako je njegova strast prema automatizaciji postala njegova odrednica u životu jedna je od priča koju ćemo čuti u njegovom govoru. Ovih dana očekuje se prva operacija uživo s medicinskim robotom RONNA koji je osmislio kako bi pomogao liječnicima pri kompliciranim i preciznim zahvatima.

Draško Holcer

DRAŠKO HOLCER 'pliva s dupinima' svaki dan, kao predsjednik Instituta Plavi Svijet. Kolika ljubav i strast prema njima postoji od kada postoje priča je koja se svakako mora čuti. Njihova poznata inteligencija i umiljatost te blagotvorni učinci na osobe s posebnim potrebama učinile su život našeg govornika posebnim. Možete li i sami bolje razumijeti ove predivne životinje osjetit ćete nakon ovog govora.

Franjo Koletić

FRANJO KOLETIĆ je 'dečko sa sela' koji je poljoprivredu i elektrotehniku zamijenio s najglasnijim i najvatrenijim zanimanjem na svijetu – pirotehnikom. Njegov dječački san doveo je strastveno do savršenstva, ali i dalje traži nove izazove u projektima poput prvog hrvatskog zabavnog parka. Danas je vlasnik najpoznatije tvrtke za zabavnu pirotehniku u regiji i osnivač najvećeg festivala vatrometa. Njegov nastup na TEDxMaksimiru biti će doista – vatren !

Franka Batelić

FRANKA BATELIĆ se pjevanjem bavi od svoje 3. godine te je nastupom na brojnim festivalima osvajala nagrade kao od šale. Početak njezine ozbiljne glazbene karijere označava pobjeda u talent showu Showtime u prosincu 2007. Slijede prvi singl, nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, nastupi u najgledanijim TV emisijama sve do nominacije za Porin 2009. kao novi izvođač godine. Prije nastavka karijere školovala se na prestižnom Berkleeju u Bostonu.

Goran Čolak

GORAN ČOLAK zadržavši dah zaronio je na 23 minute i jednu sekundu i postao Ginisov rekorder. Kao da mu nije bilo dovoljno da je europski i svjetski rekorder te prvak u ronjenju na dah on je strastveno želio više. Većina od nas takav zaron nebi izdržala više od 23 sekunde, a kako to naš govornik uspjeva i što sve misli dok „hibernira“ u bazenu obarajući rekord slušat ćete u njegovom govoru.

Igor Geržina

IGOR GERŽINA je nagrađivani saksafonist, skladatelj i producent. Član je i producent jazz orkestra Hrvatske RadioTelevizije te dobitnik nekoliko diskografskih nagrada "Porin" i nagrada "Status" Hrvatske glazbene unije. Sudjelovao je na gotovo 90 diskografskih izdanja, komponirao glazbu za film, glazbu za izvođače popularne glazbe te špice za televiziju i radio postaje. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te studirao na Berklee College Of Music (Boston, USA). Bolje ga poslušajte jer njegova cijela životna priča ionako ne bi stala u ovih nekoliko redova.

Ivka Armanda Todorović

IVKA ARMANDA TODOROVIĆ nije samo plesačica na šipci nego ona koja strast pretvara u stvarnost. Koliko je samosvijest o sebi potrebna za izgradnju samopouzdanja te kakve tehnike koristi da bi izgradila osobe koje se ne boje ničega govorit će u svom nastupu. Sigurni smo da ćete nakon ovog govora osjetiti potrebu da i sami pokušate neke od ovih tehnika koje su doista drugačije od ostalih koje poznajemo.

Julien Duval

JULIEN DUVAL, Francuz u Zagrebu, fotograf. Nije sigurno da li se prije zaljubio u svoju hrvatsku odabranicu ili ljepote Hrvatske kroz objektiv. U vrlo kratkom vremenu postao je jedan od traženijih fotografa na velikim događajima kao što su Motovun film festival ili Ultra Europe festival. Vjerujemo da će vas iznenaditi zašto je fotografija njegov izbor te koliko strasti ulaže u svaku od njih.

Maja Mesić

MAJA MESIĆ je produkt dizajnerica koja o novim proizvodima promišlja kroz redefiniranje postojećih kako bi stvorila novi proizvod s novom vrijednosti. Kada s njom krenete u razgovor o dizajnu pripremite se na nekoliko sjajnih sati genijalnih ideja o kojima niste ni sanjali da su moguće. Strast je samo jedna od vrlina koju ova nagrađivana autorica ulaže u svoj rad.

Marijo Možnik

MARIJO MOŽNIK danas o gimnastici govori kao o temelju za formiranje ličnosti, posebno mladih. Disciplina, odgovornost, predanost samo su neke kvalitete koje možete njome steći. No, Marijo nije samo gimnastičar nego ekspert u dvadesetak sportova kojima se jednako strastveno bavi. Prvi je sportaš kojega je Red Bull podržao izvan adrenalinskih disciplina, ali jednako poznat kao najuspješniji hrvatski gimnastičar.

Sara David

SARA DAVID je sasvim obična djevojka iz kvarta koja je svoj gornjogradski dom zamijenila kućom na selu u okolici Zagreba kako bi ispunila svoj san. Otvorila je hotel i školu za pse. No, psi, s kojima gotovo da govori, nisu njena jedina ljubav. U biti, ona je neka vrsta Dr.Doolitlea, samo nije završila veterinu. S koliko strasti šapće s njima otkrit će vam u svom govoru. www.facebook.com/pages/Škola-za-pse-Sara-David/129209287187630

Sara Renar

SARA RENAR je kantautorica koja svojom glazbom sve više izlazi van uobičajenog "djevojka s gitarom" formata te izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, elektronski remix producenta L FREE te čak i jazza u suradnji s M. Dedićem. Godine 2014. nominirana je za diskografsku nagradu „Porin“ u kategoriji novog izvođača godine. Iza nje su dva albuma, debitantski "Djeca" i nedavno izašli "Jesen" eksperimentalnijeg pop karaktera.

Silvija Šesto

SILVIJA ŠESTO oduvijek je držala olovku u ruci i nešto bilježila, pisala. Nakon uspješne karijere kao copywriter i kreativni direktor na jednom od najslušanijih radijskih projekata u povijesti okrenula se onom temeljnom pisanju i postala najčitanija dječja spisateljica današnjice. Kao da joj je strast rekla da nije dovoljno, otvorila je kulturni klub O'grada i pokrenula svoju izdavačku kuću Semafora. Dok klinci u školi čitaju njene knjige kao lektiru vi ćete slušati njen govor uživo.

Slaven Kosanović Lunar

SLAVEN KOSANOVIĆ alias LUNAR još je kao klinac volio crtati. Kad je malo poodrastao shvatio je da su njegova prava ljubav – grafiti. Danas je zasigurno jedan od vodećih grafitera u Hrvatskoj i regiji koji svoju umjetnost nastoji prikazati kao pozitivnu dopunu praznim urbanim površinama. Njegovo djelo te ideju mnogi svakodnevno gledaju prolazeći Branimirovom ulicom, a njegova djela danas vise u mnogim uredima uspješnih. Njegova strast postala je tražena, a on će odgovoriti zašto.

Vesna Ravenščak

VESNA RAVENŠĆAK je glumica koja je svojom jednostavnošću i strasti za životom pokazala koliko snaga volje i malo dobrih prijatelja mogu pomoći da se preboli strašna bolest – leukemija. Njena osobnost bila je poticaj glumcima Hrvatske da se ujedine i zajedno sa Zakladom Ana Rukavina pokrenu brojne akcije za upis novih dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Poslušajte njen govor za život.

Željko Vukmirica

ŽELJKO VUKMIRICA jedan je od najiskusnijih i najomiljenijih zagrebačkih glumaca. Početke glume prepoznao je već u ranim godinama, kod svoje majke. Nakon završene Akademije za kazalište, film i televiziju u Zagrebu, potaknut potrebom napisao je „Povijest moje gluposti“, jednu od četiri svoje monodrame koju je do danas izveo više od tisuću puta i od koje, kako sam kaže, danas živi. Strast prema glumi i želja da svoje znanje prenese mlađima vratila ga je kao profesora na njegovu Akademiju s početka.

Zlatko Stić

ZLATKO STIĆ dugogodišnji je ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga te aktualni predsjednik Udruge ravnatelja srednjih škola grada Zagreba. Slučajnim dolaskom na zamjenu u školu postao je njen najveći fan. Učenicima svoje škole posvećuje svu svoju pažnju i strastveno koristi svaki trenutak kako bi znanje i kvaliteta obrazovanja bila na najvišoj razini. Uvjeti u školi su od njegovog dolaska postali zapanjujuće dobri pa se nadamo da će njegov govor biti poticaj mnogim ravnateljima.

Organizing team

Karlo
Matic

Zagreb, Croatia
Organizer

Renata
Brkić

Zagreb, Croatia
Co-organizer
  • Elena Cvjetković
    programme coordinator
  • Ivana Tandara
    production coordinator
  • Amel Šahinović
    technique coordinator
  • Martina Tobolčević
    hospitality coordinator
  • Trpimir Vicković
    speakers mentor
  • Davor Žagar
    speakers mentor
  • Maja Puhovski
    event producer
  • Ratko Mavar
    photographer
  • Krešimir Supek
    video producer
  • Renata Brkić
    marketing coordinator
  • Nataša Milardović
    event tickets
  • Kata Barišić
    gift bags
  • Ivana Barišić
    VIP's bags
  • Saša Krivak
    master designer
  • Saša Pufler
    event supervisor
  • Venita Mužek
    volunteer coordinator
  • Koraljka Kmošek
    print chief
  • Danijela Blažek
    hospitality
  • Lucia Sršen
    stage production
  • Petra Đuričić
    event production
  • Marina Jurčević
    event production
  • Davor Kruhonja
    event production
  • Nikola Damjanović
    stage production
  • Marijana Brdar
    video team