FlandersSalon
x = independently organized TED event

Theme: Net Neutrality

This event occurred on
May 22, 2014
9:45pm - 1:00am CEST
(UTC +2hrs)
Antwerpen, Antwerpen (nl)
Belgium

TEDxFlanders nodigt je uit in De Kleine Hedonist om samen de toekomst van het internet te bespreken. Net neutraliteit is geen vanzelfsprekendheid meer. De vrijheid en privacy van ons digitale leven al helemaal niet. Overheden zouden de juiste wetten moeten goedkeuren en deze waarden boven commerciële belangen moeten stellen, maar de vraag is of we daar vanuit kunnen gaan. De laatste ontwikkelingen in Amerika doen het ergste vermoeden. Edward Snowden heeft het de NSA knap lastig gemaakt. Obama heeft eind maart in Brussel gezegd dat we ons geen zorgen hoeven te maken, maar dat hij op vraag van Europa de werking van de NSA zal herbekijken.
Welke oorlog is er aan de gang? Hoelang en hoezeer is het internet dat steeds meer de kern van ons bestaan vormt, nog veilig?
Een propvol programma waarin naast jullie een cyber security expert, een advocaat gespecialiseerd in net neutraliteit, de CEO van Mozilla, Edward Snowden en Richard Ledgett van de NSA aan het woord komen.

Programma

19u45 Ontvangst
20u01 Welkom, Poll en warming-up
20u15 TEDxtalk TEDxUofM - Marvin Ammori - Freedom of Speech
20u30 TEDtalk Mikko Hypponen – How the NSA betrayed the world's trust: time to act
20U50 TEDtalk Edward Snowden – Here's how we take back the Internet
21u25 Brainstorm en oogst
21u50 TEDtalk Richard Ledgett -The NSA responds to Edward Snowden’s TED Talk
22u25 TEDtalk Gary Kovacs: Tracking our online trackers
22u32 Conclusies
23u00 Einde

De TEDxFlanders Salon is een programma van TEDxFlanders dat de principes en inspiratie van TED 'ideas worth spreading' naar Antwerpen brengt. Op TEDxFlanders Salons worden op een hyper-interactieve manier actuele onderwerpen besproken en onder de loep gelegd. De salons vinden plaats met een interval van twee tot drie maanden, zodat de lokale TEDx gemeenschap kan floreren. We starten met een poll, doen een kleine warming-up en kijken samen naar een aantal relevante TED-talks. Dan exploreren we samen het onderwerp door onze eigen ideeën, meningen en inzichten toe te voegen aan de uitdagingen die door de sprekers uit de TEDTalks naar voor worden gebracht. De moderatie is in handen van TED-organizer Dette van Zeeland.

Wanneer: Donderdag 22 mei om 20.01
Waar: De Kleine Hedonist, St-Jacobsmarkt 34, Antwerpen
Inkom: gratis

De Kleine Hedonist
St-Jacobsmarkt 34
Antwerpen, Antwerpen (nl), 2000
Belgium
See more ­T­E­Dx­Flanders­Salon events

Organizing team

Christophe
Cop

Antwerpen, Belgium
Organizer

Dette
van Zeeland

Antwerpen, Belgium
Co-organizer