SvetiIvanZelina
x = independently organized TED event

Theme: Expand the horizons

This event occurred on
May 17, 2014
7:00pm - 10:30pm CEST
(UTC +2hrs)
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija
Croatia

Expand your horizons and get out of your box.

The idea is to show our community that a little spark is enough to make a difference, ;)

Flickr tag: TEDxSvetiIvanZelina

Dvorana Kraluš
Vatrogasna ulica 3
Sveti Ivan Zelina, Zagrebačka županija, 10380
Croatia
See more ­T­E­Dx­Sveti­Ivan­Zelina events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Zelinsko amatersko kazaliste-ZAmKa

Zelinsko amatersko kazalište, ili skraćeno "ZAmKa" djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Sv. Ivan Zelina od 1993. godine. Već u prvim godinama postojanja "ZAmKa" se predstavila nizom uspješnih ostvarenja kao što su predstave "Petrica Kerempuh i spametni osel", "Mišolovka", "Isus u snack baru", "Marija pomoćnica" i dr. Od 2007. godine kazalište vodi Štefica Fanjek, koja na scenu postavlja samo svoje autorske radove. Iste godine pokreće i dječju scenu. Nižu se predstave „Fačuk“, „Hudi beteg“, „Izborna doganjka“, „I to ti je život“, te predstave za djecu „Božić kao bakja“, Zrno sreće“, „Jankičevi jadi“, „Jezuš nam se rodil“, „Prevareni grof“, „Božićna priča“, „Čudesna šuma“ , te kratki skečevi. „Internet“, „Negda i denes“. Najveći uspjeh postigla je predstava „Štefek soldat“ (17 nagrada na festivalima širom zemlje).

Davor Žagar

Artist and more/Kulturnjak i više
Davor Žagar, odslušao filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom faksu u Zagrebu, diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u istom gradu. Radio na svim kontinentima kao mornar, strojar, električar, grafičar, ribar, zidar, dramaturg, pisac, kazališni i tv producent, organizator, event manager, redatelj, scenarist, ravnatelj raznih javnih ustanova. Trenutno skuplja podatke o svemu i svačemu, o svemu i svakomu, o sebi i svijetu, o nebu i zemlji, da ga ne iznenadi vrijeme i ne zamre znatiželja, da ovrha ne bude isto što i svrha. Nakon TEDxMaksimira ga očekujemo i na TEDx-u u Svetom Ivanu Zelini.

Hrvoje Koscec

IT specialist/IT stručnjak
Hrvoje Košćec je rođen u Svetom Ivanu Zelini, gdje je pohađao i Osnovnu školu Dragutina Domjanića. Po struci je elektrotehničar-elektroničar. Između ostalog, radio je kao direktor organizacije i informatike u Sberbank d.d., banke koja je preuzimanjem Volksbank d.d. nedavno stupila na hrvatsko tržište. Svoju karijeru u bankarskom sustavu je započeo kao informatičar, a na upravljačku poziciju je stigao konstantnim napredovanjem unutar sustava te kontinuiranim obrazovanjem. Aktivni je član odbora za standardizaciju i informatiku pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. U široj javnosti, Hrvoje Košćec je poznat i po činjenici da je među prvima u Hrvatskoj dizajnirao, isplanirao te izgradio prvu potpuno pasivnu kuću u državi, bez aktivnih sustava grijanja i hlađenja. Trenutno obnaša dužnost gradonačelnika grada Svetog Ivana Zeline.

Igor Cerensek

Igor Čerenšek je diplomirao psihologiju na University of Minnesota u SAD-u 2007. U više navrata izabran u najbolje sportaše s američkih sveučilišta. Hrvatski Olimpijac iz Atene 2004. godine. Reprezentativac u plivanju gotovo 10 godina, višestruki državni rekorder i prvak. Proteklih 5 godina radi sa velikim brojem klijenata sportaša, profesionalnih i amaterskih, kao mentalni trener i sportski savjetnik, individualno, ali i grupno u pojedinim klubovima. Magistrirao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Također, kao međunarodno certificirani FINA trener 4 godine radio i sa plivačkom ekipom juniora i seniora u HAPK Mladost.

Karlo Matic

Karlo Matić iza sebe ima preko 100 većih manifestacija (koncerti, festivali, spektakli), te preko 500 manjih događanja i priredbi. Surađuje s mnogim medijima u Hrvatskoj kao i u mnogim marketinškim i event agencijama kao stručna osoba s iskustvom ili kao producent na velikim događanjima. Dugogodišnji je vanjski suradnik Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba na velikim javnim priredbama do 2008. Član je Izvršnog odbora Zaklade Ana Rukavina i producent više tradicionalnih humanitarnih koncerata od 2006. do danas. Također, nositelj je licence TEDxMaksimir događaja od 2011. godine i producent prvog TEDx događaja u Hrvatskoj održanog 2010. Danas je producent Ljetnog kina Gradec i projekt manager udruge Profesora Baltazara.

Marino Basic

Marino Bašić je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje danas radi kao vanjski suradnik te pohađa poslijediplomski doktorski studij. Voditelj je fitness centra Basic Gym One u sklopu nacionalnog teniskog centra na velesajmu. Kondicijski je trener velikom broju sportaša. Između ostalog kondicijski je trener u kampovima Hrvatskog teniskog saveza (mlađe dobne kategorije) i kampa kadetske i juniorske teniske reprezentacije Hrvatske, te Hrvatske seniorske skijaške reprezentacije. Kao savjetnik sudjeluje u većem broju televizijskih emisija (HTV, RTL, NOVA TV, Sport nedjeljom – Z1, Kapital network, Sportska televizija) te u dnevnim novinama (Jutarnji list, Večernji list, Sportske novosti) vezano uz teme koje se bave sportom, rekreacijom, zdravljem i prehranom.

Mihael Nedelić

Vitezovi Zelingradski

Artist/Umjetnik
Vitezovi Zelingradski su udruga koja se bavi proučavanjem i prezentiranjem hrvatske srednjevjekovne povijesti. Osnovana je 2007.g. u Sv. Ivanu Zelini sa svrhom da prezentira srednjevjekovni Zelingrad i život u njemu. Kako je Zelingrad doživio svoj vrhunac u 15. i 16. st., udruga se specijalizirala upravo za taj period srednjeg vijeka. Udruga broji 35 članova koji su se specijalizirali za pojedina područja poput mačevanja, bojnih naprava, streličarstva, vatrenog oružja, konjaništva, srednjevjekovne kuhinje, srednjevjekovnih kostima, numizmatike. Tokom cijele godine članovi udruge gostuju na brojnim turnirima i festivalima, a u mjesecu svibnju su organizatori velikog Međunarodnog turnira i to već 8 godina za redom.Poseban izazov udruzi su rekonstrukcije povijesnih događanja i organizacija srednjevjekovnih bitki na povijesnim lokacijama. Udruga surađuje sa gotovo 50 srodnih udruga, asocijacija, te raznih drugih skupina u Hrvatskoj i inozemstvu.

Organizing team

Igor
Pecak

Sveti Ivan Zelina, Croatia
Organizer
  • Ivan Kos
    program coordinator
  • Mario Dananić
    event manager
  • Karlo Pecak
    event coordinator
  • Mirjana Filipović
    marketing&PR coordinator
  • Ozren Štignjedec
    sponsorship&promo manager
  • Ivan Lisičak
    sponsorship coordinator
  • Nikolina Kranjec
    marketing&PR coordinator
  • Nenad Gazdek
    program coordinator