Alsancak
x = independently organized TED event

Theme: Where's The Next Question Mark?

This event occurred on
August 30, 2014
4:00pm - 11:45pm EEST
(UTC +3hrs)
Izmir, İzmir
Turkey

Çok hızlı geçiyor zaman...

TEDxAlsancak için üçüncü senemizdeyiz. İlham dolu, hür fikirleri geniş kitlelerle paylaşmaya başladığımız 2012 senesinden beri 7 milyondan fazla kişiye ulaştık. Videolarımızın internette izlenme sayısı 200.000'i geçti. Ege Bölgesi ve İzmir için bir başarı hikayesini TEDxAlsancak sahnesinde birlikte yarattık.

Dünyanın kaderini değiştiren Albert Einstein'ın yanıt bulamadığı bir soru vardı: Acaba çılgın olan kimdi? Kendisi mi, diğerleri mi? Peki ya size göre çılgınlığın sınırı nedir; ya da bir limiti olmalı mıdır? Albert Camus ''Akıllı, aptal demeden tüm insanlara bulaşan bir hastalıktır.'' demişti aşkı tanımlarken yarım asır önce... 21. yüzyılın ilk çeyreğinde aşkı nasıl tanımlıyoruz; aşık olabiliyor muyuz?

''Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı'' dizeleriyle yeni kapılar açmıştı Cemal Süreya zihinlerimizde... Gün geçtikçe daha hızlı ve pratik yemeklerin peşinden koşarken acaba hangi mucize lezzetleri ıskalıyoruz? Teknoloji hızla ilerliyor, farklı tasarım çözümleri hayatımızı kolaylaştırıyor... Ancak insanoğlunun ortalama mutluluk katsayısı gün geçtikçe azalıyor... Farklı kutuplara ayrılmamızın bir nedeni olmalı... Hayal kurma kabiliyetimizin gün geçtikçe körelmesinin bir sebebi olmalı... Sosyal medyaya bağımlı olarak yaşıyor hale gelmemizin bir izahı olmalı...

Tüm bu soru işaretleri ve daha fazlası hakkında akıl yürütmeyi hedefleyerek bu seneki konferansımızın temasını ''Aklındaki Soru Ne?'' olarak belirledik. Sıradışı ve renkli konseptiyle Çeşme-Alaçatı Curcuna Hotel, bu yıl TEDxAlsancak'a ev sahipliği yapacak. İlham veren konuşmacılarıyla, püfür püfür esen rüzgarıyla Türkiye'de ilk defa TED markalı bir konferans salonun dışına taşacak. Kahve aralarında konuşmacılarımızla sohbet edin... Gece yarısı saat 00:30'a dek sürecek TEDxAlsancak AfterParty'de dilediğiniz gibi eğlenin! Paylaşmaya değer fikirlere sınır yok! İsterseniz etkinliği havuzun içinden takip edin; dilerseniz size özel ikramların tadını çıkarıp etkinliğe özel TEDxAlsancak kokteyllerini yudumlayın. Havlunuzu, pareonuzu ve parmak arası terliklerinizi unutmayın! Seçkin ve sıradışı TEDxAlsancak konuşmacılarının ilham dolu fikirleri sayesinde benzersiz bir deneyim yaşamaya hazırsanız 30 Ağustos Cumartesi günü Çeşme'de buluşalım.

BU SENENİN KESİNLEŞEN KONUŞMACILARI:

Refika Birgül: Refika'nın Mutfağı'nın kurucusu, Hürriyet gazetesi yazarı.

Ezel Akay: Yönetmen, oyuncu, reklam yazarı, mühendis.

Ece Ercan: Sahne sanatçısı, oyuncu.

Yüce Zerey: Coca-Cola İnteraktif Pazarlama Direktörü, Radikal ve CNN Türk yazarı.

Mehmet Şakiroğlu: Psikolog

Ercan Kesal: Oyuncu, senarist, tıp doktoru, yazar.

Haydar Dümen: Psikiyatrist, seksoloji uzmanı.

(İlerleyen yaşı sebebiyle sayın Haydar Dümen etkinliğimize telekonferans yöntemiyle canlı olarak bağlanacak.)

Berke Sarpaş: Girişimcilik eğitmeni, DigitalAge dergisi köşe yazarı.

Özgür Bayraktar: Yatırımcı.

Alaçatı / Çeşme / İzmir
Çeşme Alaçatı Curcuna Hotel
Izmir, İzmir, 35937
Turkey
See more ­T­E­Dx­Alsancak events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Berke Sarpaş

2000 yılında Bilkent Üniversitesi'ni, 2002 yılında Melbourne Kraliyet Üniversitesi'ni (Avustralya) bitirdi. 2006 yılı sonunda bir e-ticaret danışmanlık şirketi kurmak üzere hazırladığı iş planına ülkenin en saygın danışmanlık grubu Baltaş'tan yatırım aldı ve gruba bağlı EBaltaş'ın kuruculuğunu üstlendi. 8 yılda ekibiyle birlikte yaklaşık 5.000 e-girişimci yetiştiren, koçluk veren ve 25'e yakın ilde yaklaşık 15.000 kişiye e-girişimcilik, dijital pazarlama, e-dış ticaret eğitimleri ve seminerleri sunan Sarpaş, şirketlere dış pazarda müşteri bulma, sosyal medya ve internet reklamcılığı konularında danışmanlık verdi. 2013 yılında Sarpaş Danışmanlık A.Ş.'yi kuran, Google Türkiye'ye iş geliştirme konusunda danışmanlık vermiş olan, DigitalAge dergisi köşe yazarı, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın akredite eğitmeni ve Google Regional Trainer olan Sarpaş evli ve bir çocuk babasıdır. Berke Sarpaş, benzersiz Girişim Savaşçısı Programı'nın yaratıcısıdır.

Ercan Kesal

1959 Avanos doğumlu Ercan Kesal, 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve köylerinde Sağlık Ocağı hekimliği yaptı. Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak filmiyle oyunculuğa adım attı. Üç Maymun, Vavien, Bir Zamanlar Anadolu'da, Küf, Hükümet Kadın,Yozgat Blues, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Ben de Özledim filmlerinde oyuncu olarak yer aldı. ''Bir Zamanlar Anadolu'da'' filminde Ebru ve Nuri Bilge Ceylan'la birlikte yazdığı senaryo; 2011 yılında Asia Pacific Screen Ödülleri'nde "En İyi Senaryo" dalında ödüle aday gösterildi. Radikal ve BirGün gazetelerinde güncel hikayeler ve denemeler yayımladı. ''Peri Gazozu'' isimli kitabı 2013 yılında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Ezel Akay

1961 yılında İnegöl'de dünyaya gelen Ezel Akay, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Amerika’da Villanova Üniversitesi’nde tiyatro öğrenimi gördü. İFR’nin kuruluşundan bu yana 500’den fazla reklam filmine yönetmen olarak imza attı. 1996 yılında Derviş Zaim ile “Tabutta Rövaşata” filminin yapımcılığını üstlendi. Yönetmenliğini Semir Aslanyürek’in üstlendiği “Şelale” filminin de yapımcılarından olan Ezel Akay, 2004 yılında yapımı tamamlanan Ahmet Uluçay’ın yönettiği, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde birçok ödül kazanan “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” adlı sinema filminin de genel yapım sorumluluğunu üstlendi. “Neredesin Firuze” filmiyle ilk uzun metrajlı sinema filmine imzasını attı. Ezel Akay halen yönetmenlik ve yapımcılık yaparak kariyerini sürdürmektedir.

Haydar Dümen

Seksoloji uzmanı Dr. Haydar Dümen'in cinsel yaşam konusundaki problemleri değişik bir mizah anlayışı ile kaleme alarak cevapladığından geniş bir okuyucu kitlesi vardır ve Dr. Dümen Türkiye'nin en ünlü fenomenlerinden birisi olma ünvanına sahiptir.

Mehmet Şakiroğlu

Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunudur. Aynı bölümde klinik psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. 2002-2012 yılları arasında ODTÜ Psikoloji Bölümü’nde öğretim elemanı olarak çalışmıştır. Stres, kaygı, depresyon, afet psikolojisi, mutluluk gibi konularda bir çok kongre bildirisi makale ve kitapları bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı, MEB, Emniyet Müdürlükleri, Adalet Akademisi ve benzeri kurumlara stres, motivasyon, başarı, kaygı ve öfke kontrolü eğitimleri vermektedir. 2008-2010 yılları arasında TRT Ankara Radyosunda dış yapımcı ve sunucu olarak kendi programını yapmış, halen Radyo ODTÜ’de psikoloji içerikli bir program sunmakta ve Kanal D'de “Doktorum” ve TRT’de “Günlük Rehber” programlarına düzenli konuk olarak katılmaktadır. Mehmet Şakiroğlu aynı zamanda “Mutsuzluğa Mahkumuz” ve “Öfke (Öfkeyi Olumlu Kullanmak)” isimli kitapların yazarıdır.

Özgür Bayraktar

Özgür Bayraktar, 2007-2009 yılları arasında çok uluslu markalara Türkiye pazarındaki pazarlama çalışmaları ile ilgili topluluk yönetimi ve dijital pazarlama danışmanlığı yaptı. 2010 Ekim ayında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük sosyal oyun şirketi olan Peak Games'in kuruluş ekibine Topluluk ve Pazarlama'dan sorumlu yönetici olarak katıldı. Şirket sadece 2 yılda 250 çalışana ulaşarak dünya sosyal oyun pazarının ilk 3 büyük oyuncusundan biri haline geldi. 2011 Eylül ayında dünyanın en büyük sosyal oyun şirketi Zynga'nın Türkiye'den sorumlu Topluluk Yöneticisi teklifini kabul ederek Dublin'e yerleşti. 2012 yılında 7 milyar dolar değerleme ile halka açılan şirketin Türkiye ve Ortadoğu pazarındaki genişleme faaliyetlerine katkı sağladı. 2014 Temmuz ayında Bayraktar & Partners isimli teknoloji projelerini desteklemeyi hedefleyen bir yatırım danışmanlığı şirketi kuran Bayraktar, Harvard Business Review ve Forbes'da yazıyor.

Refika Birgül

Refika Birgül, 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Koç Üniversitesi’nde Psikoloji okudu. Lisans eğitiminden sonra da London Business School’da liderlik eğitimi aldı. Mutfakla ilişkisi, tüm aileye bol köpüklü Türk kahvesi yaparak başlar. Akdeniz Mutfağı'nı Kıbrıslı annesinden, teyze ve dayılarından; İç Anadolu Mutfağı'nı ise Nevşehirli babasından, dede, hala ve yengelerinden öğrenir. Hep daha farklısını arar, bulamayınca da kendi yapmak ister. Bir röportajında “Bazı insanların dünyaya sevmek için geldiğine inanıyorum. Ben onlardanım. Yemek yapmak da bu sevgiyi gösterme halinin basit bir şekilde vücut bulması aslında” diyen Refika Birgül, Refika'nın Mutfağı'nın kurucusu. Refika Birgül aynı zamanda Hürriyet Gazetesi'nde Refika'nın Mutfağı adlı köşesinde yemek yazıları yazıyor; televizyonda Mucize Lezzetler adlı yemek programını hazırlıyor.

Sabri Ugan

Umut Mustafa Göçmen

1982 yılında Soma-Manisa'da doğdu. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Miami Ad School'da reklamcılık eğitimi aldı ve yaşamında farklı bir pencere açtı. TED serüveni de Miami'de katılmış olduğu bir TEDx etkinliğiyle başladı ve ''Ege Bölgesi'ndeki ilk TED markalı konferansı gerçekleştirme'' düşü 2012 senesinin Mayıs ayında gerçeğe dönüştü. ''Who Wins the Game? / Oyunu Kim Kazanır? , School of Life / Hayat Okulu, Where's the Next Question Mark? / Aklındaki Soru Ne?'' temalarıyla İzmir'de üst üste 3 kez TEDxAlsancak'ı düzenledi. TEDxAlsancak, Anadolu'da düzenlenen ilk TEDx konferansı oldu. 37 fark yaratan konuşmacının ilham dolu fikirleri, 38 sponsorun desteği ve 59 takım arkadaşının emeği sayesinde TEDxAlsancak, 10 milyondan fazla kişiye ulaştı. Günümüzde TEDxAlsancak küratörü Umut Mustafa Göçmen öyküler yazıyor, üç kuruşluk dünyada çorbasını kaynatmak için reklamcılık yapıyor. Yeryüzü sofrasına herkesin sığabileceği inancıyla hayaller kurmaya devam ediyor...

Yüce Zerey

Yüce Zerey, 1979’da Bursa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı. London School of Economics Bsc Economics ve Bilgi Üniversitesi’nden Ekonomi lisans derecelerini burslu olarak tamamladı, Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve Bilgi Üniversitesi’nde İşletme (MBA) Yüksek Lisans eğitimlerini bitirdi. Halen Coca-Cola Türkiye’de İnteraktif Pazarlama Müdürü olarak profesyonel yaşamına devam etmekte, Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans programlarında “Pazarlama Yönetimi, İnteraktif Pazarlama” dersleri vermektedir. The Profesyonel isimli eseri Doğan Kitap tarafından yayınlanan Zerey ayrıca Radikal gazetesinde ve CNN Türk bünyesinde düzenli olarak köşe yazıları yazmaktadır.

Organizing team

Umut Mustafa
Gocmen

Istanbul, Turkey
Organizer