Philip Zimbardo

Филип Зимбардо: Изчезнувањето на мажите?

2,191,129 views • 4:46
Subtitles in 39 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Психологот Филип Зимбардо прашува: "Зошто момчињата се мачат?" Тој споделува некои статистики (ниски оценки на училиште, поголеми грижи за интимноста и односите) и сугерира неколку причини - и Ве замолува за помош. Погледнете го неговиот говор, потоа пополнете ј неговата кратка анкета со 10 прашања: http://on.ted.com/PZSurvey

About the speaker
Philip Zimbardo · Psychologist

Philip Zimbardo was the leader of the notorious 1971 Stanford Prison Experiment — and an expert witness at Abu Ghraib. His book The Lucifer Effect explores the nature of evil; now, in his new work, he studies the nature of heroism.

Philip Zimbardo was the leader of the notorious 1971 Stanford Prison Experiment — and an expert witness at Abu Ghraib. His book The Lucifer Effect explores the nature of evil; now, in his new work, he studies the nature of heroism.