Geoffrey West

Geoffrey West: Matematika e habitshme e qyteteve dhe korporatave

1,444,012 views • 17:33
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Fizikani Geoffrey West ka zbuluar se ligje matematikore te thjeshta percaktojne tiparet e qyteteve — se pasuria, niveli i krimeve, shpejtesia e ecjes dhe shume aspekte te tjera te nje qyteti mund te parashikohen nga nje numer i vetem: popullsia e nje qyteti. Ne kete ligjerate te pazakonte nga TEDGlobal ai tregon se si ndodh kjo dhe se si ligje te ngjashme jane ne fuqi si per organizmat dhe per korporatat.

About the speaker
Geoffrey West · Theorist

Physicist Geoffrey West believes that complex systems from organisms to cities are in many ways governed by simple laws — laws that can be discovered and analyzed.

Physicist Geoffrey West believes that complex systems from organisms to cities are in many ways governed by simple laws — laws that can be discovered and analyzed.