Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand ја фати Земјата широкоаголно

760,526 views • 14:54
Subtitles in 31 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во овој сликовит говор, Yann Arthus-Bertrand ги прикажува своите три неодамнешни проекти за хуманоста во нашето живеалиште - вџашувачки фотографии од воздух во серијата „Земјата гледана од птичја перспектива“, лични интервјуа со луѓе од целиот свет во „Другите 6 милиони“, и неговиот сеуште неиздаден филм, „Дом“, кој го документира човечкото влијание на околината со воодушевувачки видеа

About the speaker
Yann Arthus-Bertrand · Photographer

With photography, Yann Arthus-Bertrand has captured the beauty of the Earth. Through video and film, his latest projects bind together ecology and humanism. For him, it's all about living together.

With photography, Yann Arthus-Bertrand has captured the beauty of the Earth. Through video and film, his latest projects bind together ecology and humanism. For him, it's all about living together.