Jean-Baptiste Michel + Erez Lieberman Aiden

Што научивме од 5 милиони книги

1,782,563 views • 14:08
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Дали некогаш си имате играно со „Ngram Viewer“ на Гугл? Тоа е алатка од која станувате зависни и која ви овозможува да пребарувате зборови и идеи во база на податоци од пет милиони книги. Ерез Либерман Ејден и Жан-Батист Мишел ни покажуваат како функционира оваа алатка и ни демонстрираат неколку од изненадувачките работи кои можеме да ги научиме од 500 милијарди зборови.

About the speakers
Jean-Baptiste Michel · Data researcher

Jean-Baptiste Michel looks at how we can use large volumes of data to better understand our world.

Jean-Baptiste Michel looks at how we can use large volumes of data to better understand our world.

Erez Lieberman Aiden · Researcher

Erez Lieberman Aiden pursues a broad range of research interests, spanning genomics, linguistics, mathematics ...

Erez Lieberman Aiden pursues a broad range of research interests, spanning genomics, linguistics, mathematics ...