Ваел Гоним

Да дизајнираме социјален медиум што поттикнува вистински промени

1,292,933 views • 13:34
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Ваел Гоним ја помогна Арапската Пролет со создавање на едноставна Фацебук страница. Како што раскажува, кога револуцијата излезе на улиците , прерасна од надежна во гнасна, грда и срце-кршачка. И социјалната мрежа исто се смена. Од место на идеи, разговори и делење прерасна во поларизирано бојно поле. Гоним прашува: Што можеме да направиме за нашето однесување на Интернет? Како можеме да ја искористиме социјалната мрежа да создадеме цивилизиран и културен дијалог?

About the speaker
Wael Ghonim · Internet activist and computer engineer

Wael Ghonim believes that the Internet can be the most powerful platform for connecting humanity, if we can bring civility and thoughtful conversations back to it.

Wael Ghonim believes that the Internet can be the most powerful platform for connecting humanity, if we can bring civility and thoughtful conversations back to it.