Тим Џексон

Економска проверка на реалноста

904,262 views • 20:23
Subtitles in 28 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Како што светот се соочува со рецесија, климатски промени, нееднаквост и т.н., Тим Џексон им поставува остар предизвик на постојните економски принципи, објаснувајки како би можеле да престанеме да ја потхрануваме кризата и да започнеме да инвестираме во нашата иднина.

About the speaker
Tim Jackson · Economist

Tim Jackson studies the links between lifestyle, societal values and the environment to question the primacy of economic growth.

Tim Jackson studies the links between lifestyle, societal values and the environment to question the primacy of economic growth.