Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee: Viti në të cilin të dhënat e hapura mbizotëruan mbarë botën

682,200 views • 5:33
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Në TED2009, Tim Berners-Lee thirri për "Të dhënat e papërpunuara tani" — për qeveritë, shkencëtarët dhe institucionet që t'i bëjnë të dhënat e tyre publike në faqet e internetit. Në TED University më 2010, ai shfaq disa prej rezultateve interesante kur të dhënat lidhen me njera tjetren.

About the speaker
Tim Berners-Lee · Inventor

Tim Berners-Lee invented the World Wide Web. He leads the World Wide Web Consortium (W3C), overseeing the Web's standards and development.

Tim Berners-Lee invented the World Wide Web. He leads the World Wide Web Consortium (W3C), overseeing the Web's standards and development.