Tan Le

Тан Ле: Уред кој ги чита твоите мозочни бранови

2,468,891 views • 10:36
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Новиот неверојатен компјутерски интерфејс на Тан Ле ги чита мозочните бранови на корисникот, со што овозможува да се управуваат виртуелни објекти, па дури и електронски уреди, само со помош на мислите (и малку концентрација). Таа го демонстрира уредот и зборува за неговата далекусежна примена.

About the speaker
Tan Le · Entrepreneur

Tan Le is the founder & CEO of Emotiv, a bioinformatics company that's working on identifying biomarkers for mental and other neurological conditions using electroencephalography (EEG).

Tan Le is the founder & CEO of Emotiv, a bioinformatics company that's working on identifying biomarkers for mental and other neurological conditions using electroencephalography (EEG).