Svante Pääbo:
Svante Paabo: Të dhëna prej ADN-së së neandertalit brenda nesh

TEDGlobal 2011 · 17:01 · Filmed Jul 2011
Watch next...
Spencer Wells: A family tree for humanity
arrow

Share this idea

1,388,949
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Duke shfaqur rezultatin e një studimi masiv dhe mbarëbotëror, gjenetisti Svante Pääbo vërteton me anë të ADN-së, se njerëzit e hershëm u çiftuan me Neandertalët pasi lanë Afrikën. (Po, shumë prej nesh kanë ADN neandertali). Gjithashtu, ai tregon se si një kockë e vogël prej gishtit të një bebeje, është e mjaftueshme për të identifikuar gjithë specien e re të një humanoidi.

Geneticist
Svante Pääbo explores human genetic evolution by analyzing DNA extracted from ancient sources, including mummies, an Ice Age hunter and the bone fragments of Neanderthals. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

143 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.