Suzanne Lee

Сузан Ли: Одгледајте ја својата облека

1,223,878 views • 6:40
Subtitles in 39 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Дизајнерката Сузан Ли споделува искуство од своите експерименти за одгледување на материјал на основа од комбуха што може да се користи како материјал или растителна кожа за изработка на облека. Процесот е фасцинантен, резултатите се прекрасни (иако сеуште постои еден мал недостаток...), а потенцијалот што се наѕира е просто зашеметувачки.

About the speaker
Suzanne Lee · Designer

TED Fellow Suzanne Lee is a fashion designer turned biological conjurer, who gleefully plays with new materials and processes.

TED Fellow Suzanne Lee is a fashion designer turned biological conjurer, who gleefully plays with new materials and processes.