Стивен Кејв

Четирите приказни кои си ги кажуваме за смртта

2,238,134 views • 15:33
Subtitles in 33 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Филозофот Стивен Кејв започнува со едно мрачно, но неодоливо прашање: Кога за првпат сте сфатиле дека ќе умрете? И уште поинтересно: Зошто ние луѓето толку често се спротивставуваме на неизбежноста на смртта? Во овој фасцинантен говор Кејв прикажува четири наративи — заеднички за сите цивилизации — кои си ги кажуваме самите на себе "за да го пребродиме ужасот од смртта."

About the speaker
Stephen Cave · Philosopher

Philosopher Stephen Cave wants to know: Why is humanity so obsessed with living forever?

Philosopher Stephen Cave wants to know: Why is humanity so obsessed with living forever?