Stefano Mancuso

Стефано Манкузо: Потеклото на интелигенцијата кај растенијата

1,082,416 views • 13:50
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Растенијата се однесуваат на еден необично интелигентен начин: се борат со предатори, ги зголемуваат до максимум можностите за исхрана... Но дали би можеле за нив да мислиме дека всушност имаат еден вид на интелигенција својствена за нив? Италијанскиот ботаничар Стефано Манкузо презентира интересен податок.

About the speaker
Stefano Mancuso · Plant neurobiologist

Stefano Mancuso is a founder of the study of plant neurobiology, which explores signaling and communication at all levels of biological organization, from genetics to molecules, cells and ecological communities.

Stefano Mancuso is a founder of the study of plant neurobiology, which explores signaling and communication at all levels of biological organization, from genetics to molecules, cells and ecological communities.