Stefan Larsson:
Çfarë mund të mësojnë doktorët nga njëri-tjetri

TED@BCG Singapore · 12:56 · Filmed Oct 2013
Watch next...
Eric Dishman: Health care should be a team sport
arrow

Share this idea

842,986
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Spitale të ndryshëm arrijne rezultate të ndryshme në procedura të ndryshme. Vetëm se, pacientët nuk i dinë këto të dhëna, dhe kthen zgjedhjen e një kirurgu (kaq e rëndësishme) në hamendje. Stefan Larsson vështron se çfarë ndodh kur doktorët masin dhe shpërndajnë arritjet e tyre ne operimin e pjesës së legenit, p.sh për të parë çfarë teknikash janë më të efektshme. A mundet sistemi shëndetsor të përmirsohet—dhe të jetë me pak i kushtueshëm—n.q.s doktorët mësojnë nga njëri tjetri në një nivel të vazhdueshëm shkëmbimi rezultatesh? (I filmuar në TED@BCG.)

Value-based health care advocate
A doctor by training, Stefan Larsson of BCG researches how transparency of medical outcomes and costs could radically transform the healthcare industry. Full bio
This talk was presented at a TED Institute event given in partnership with BCG. TED editors featured it among our selections on the home page. Read more about the TED Institute.

Discuss

126 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.