Сајмон Сајнек

Зошто добрите лидери прават да се чувствуваш безбедно

7,010,222 views • 11:59
Subtitles in 38 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Што е она што го прави добриот лидер? Менаџментскиот теоретичар Сајмон Сајнек предлага, тоа е некој што прави нивните вработени да се чувствуваат сигурно, кој ги привлекува вработените во круг на доверба. Но, создавањето доверба и сигурност — поготово во нееднаква економија — значи преземање голема одговорност.

About the speaker
Simon Sinek · Leadership expert

Simon Sinek explores how leaders can inspire cooperation, trust and change. He's the author of the classic "Start With Why"; his latest book is "Leaders Eat Last."

Simon Sinek explores how leaders can inspire cooperation, trust and change. He's the author of the classic "Start With Why"; his latest book is "Leaders Eat Last."