Shigeru Ban:
Streha emergjence te krijuara nga letra.

TEDxTokyo · 11:42 · Filmed May 2013
Watch next...
Michael Green: Why we should build wooden skyscrapers
arrow

Share this idea

1,549,198
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Kohë me pare se qëndrueshmëria te bëhej modë, arkitekti Shigeru Ban kishte filluar eksperimentet e tij me materiale ndërtimi ekologjike të riciklueshme, si tuba kartoni dhe letër. Strukturat e tij të shquara janë synuar shpesh si strehim i përkohshëm, të projektuara për të ndihmuar te shperngulurit e fatkeqësive natyrore - si ato qe goditen kombe të tilla si Haiti, Ruanda apo Japonia. Megjithatë, shpesh ndodh qe ndërtesat te mbeten një pjesë e dashur e peizazhit shume kohe pasi i kanë shërbyer qëllimit te tyre. (Filmuar në TEDxTokyo.)

Architect
Most people look at cardboard tubes and see something fit for the recycling bin. But architect Shigeru Ban turns them into beautiful buildings. Full bio
This talk was presented to a local audience at TEDxTokyo, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.

Discuss

157 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.