Sheena Iyengar

Шина Ијенгар: Уметноста на правењето избори

3,129,562 views • 24:08
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Шина Ијенгар проучува како правиме избори - и како се чувствуваме за направените избори. На ТЕДГлобал, таа зборува и за едноставните избори (Кока Кола наспроти Пепси) и за некои посложени, и го споделува нејзиното истражување кое открило некои изненадувачки ставови за нашите одлуки.

About the speaker
Sheena Iyengar · Psycho-economist

Sheena Iyengar studies how people choose (and what makes us think we're good at it).

Sheena Iyengar studies how people choose (and what makes us think we're good at it).