Shabana Basij-Rasikh:
Shabana Basij-Rasikh: Guxoni për të arsimuar vajzat Afgane

TEDxWomen 2012 · 9:36 · Filmed Dec 2012
Watch next...
Leymah Gbowee: Unlock the intelligence, passion, greatness of girls
arrow

Share this idea

915,535
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Imagjinoni nje shtet ku vajzat kane frike të dalin për të shkuar ne shkolle, me rrezik vdekje në se kapen duke mësuar. Ky ishte Afganistani me talebanet, dhe akoma sot jane shenjat e atij rreziku. 22 vjeçarja Shabana Basij-Rasikh ka hapur një shkolle për vajza ne Afganistan. Ajo feston forcen e vendimit të një familje për të pasur besim te vajzat —dhe tregon historinë e një babai me kurajo që qendroi i vendosur edhe pas kërcënimeve . (Filmuar në TEDxWomen)

Educator
Shabana Basij-Rasikh helps girls and young women in Afghanistan get an education. Full bio
This talk was presented to a local audience at TEDxWomen 2012, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.

Discuss

166 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.