Seth Priebatsch

Сет Прибач : Играчката обвивка на светот

815,958 views • 12:02
Subtitles in 27 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

До сега , се навикнавме да му дозволуваме на Фејсбук и на Твитер да ги прибираат нашите социјални животи во интернет мрежата — градејќи „социјална обвивка“ врз реалниот свет. На ТEДхБостон, Сет Прибач ја разгледува следната обвивка во овој прогрес: „играчкиот слој“, сеопфатна мрежа на управувачко-однесување преку динамики на игри кои ќе ги обликуваат едукацијата и економијата.

About the speaker
Seth Priebatsch · Entrepreneur

"Proud Princeton dropout" Seth Priebatsch runs SCVNGR, a mobile start-up trying to build the game layer on top of the world.

"Proud Princeton dropout" Seth Priebatsch runs SCVNGR, a mobile start-up trying to build the game layer on top of the world.