Scott Fraser

Скот Фрeјзер: Зошто сведоците прават грешки

1,049,905 views • 20:50
Subtitles in 27 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Скот Фрејзер го проучува начинот на кој луѓето се присеќаваат на злосторствата — и како истите тие сеќавања ги користат како сведоштва. Во овој моќен говор, кој се фокусира на едно убиство кое се случило за време на зајдисонце, тој вели дека дури и сведоците кои се наоѓаат во непосредна близина на злосторството, можат да создадат "сеќавања" кои не е можно да ги виделе. Зошто? Бидејќи на мозокот му се гади кога ќе слушне за празнина.

About the speaker
Scott Fraser · Forensic psychologist, expert witness

Scott Fraser is a forensic psychologist who thinks deeply about the fallibility of human memory and encourages a more scientific approach to trial evidence.

Scott Fraser is a forensic psychologist who thinks deeply about the fallibility of human memory and encourages a more scientific approach to trial evidence.