Scilla Elworthy

Силија Елворти: Борба со помош на ненасилство

1,145,264 views • 15:47
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Како да се справите со силеџија, без притоа да се претворите во насилник? Во овој мудар и длабоко емотивен говор, мировниот активист, Силија Елворти, ги наведува вештините кои ни се потребни — како нации и поединци — за да се бориме против екстремното насилство без да возвратиме со сила. За да одговори на прашањето зошто и како функционира ненасилството, таа се навраќа на историски херои — Аун Сан Су Чи, Махатма Ганди, Нелсон Мендела — и личните филозофии кои им дале моќ на нивните мирни протести. (Снимано во TEDxExeter.)

About the speaker
Scilla Elworthy · Peace builder

Scilla Elworthy founded Oxford Research Group in 1982, to promote effective dialogue between nuclear weapons policy-makers and their opponents.

Scilla Elworthy founded Oxford Research Group in 1982, to promote effective dialogue between nuclear weapons policy-makers and their opponents.