Sam Richards

Сем Ричардс: Радикален експеримент на емпатија

1,531,048 views • 18:07
Subtitles in 36 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Водејќи ги Американците од публика на TEDxPSU чекор по чекор низ мисловниот процес, социологот Сем Ричардс поставува невообичаен предизивик: можат ли да ги разберат - не да ги одобрат - туку да ги разберат мотивите на еден ирачки бунтовник? И оттаму, може ли вистински да ги разбереме другите и да чувствуваме емпатија кон нив?

About the speaker
Sam Richards · Sociologist

Sam Richards is a sociologist and teacher of the largest race relations course in the US. He argues that empathy is the core of sociology.

Sam Richards is a sociologist and teacher of the largest race relations course in the US. He argues that empathy is the core of sociology.