Sal Khan:
Selman Khan: Le t'i përdorim videot për ta përmirësuar edukimin

TED2011 · 20:27 · Filmed Mar 2011
Watch next...
Jon Bergmann: Just how small is an atom?
arrow

Share this idea

4,522,568
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Selman Khan flet se si dhe përse e krijoi të mrekullueshmën Khan Academy, një seri me strukturë të kujdesëshme të videove që ofron një korrikulum në matematikë dhe tani edhe në lëndet tjera. Ai shfaq fuqinë e detyrave interaktive, dhe u bën thirrje mësuesve ta kthejnë mbapshtë skriptën e klasave tradicionale— t'iu japin nxënësve video për t'i shikuar në shtëpi dhe të bëjnë detyra në klasë me mësuesin duke iu ndihmuar.

Educator and social entrepreneur
In 2004, Sal Khan, a hedge fund analyst, began posting math tutorials on YouTube. Twelve years later, Khan Academy has more than 42 million registered users from 190 countries, with tutorials on subjects from basic math through economics, art history, computer science, health, medicine and more. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

547 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.