Rupal Patel

Zerat e sintetizuar, unike si shenjat e gishterinjve

855,593 views • 11:44
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Shumica e personave me veshtiresi te medha ne te folur perdorin pajisje te kompjuterizuara per te folur. Megjithate ata zgjedhin mes shume pak zerave. Ja pse Stephen Hawking ka theks amerikan, dhe pse shume njerez zgjedhin te njejtin ze, i cili nuk ju pershtatet aspak. Rupal Patel, shkencetare e zerit, donte te bente dicka, dhe ne kete fjalim te mrekullueshem ajo ndan punen qe ka bere per t'u dhene zera unike personave qe nuk mund te flasin.

About the speaker
Rupal Patel · Speech scientist

People relying on synthetic speech use the voice they’re given, not their own. Rupal Patel created the vocaliD project to change that.

People relying on synthetic speech use the voice they’re given, not their own. Rupal Patel created the vocaliD project to change that.