Ruby Wax

Руби Вакс: Што е толку смешно кај менталните болести?

2,374,679 views • 8:44
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Доколку ви е болно телото ќе добиете сочувство, вели комедијантката Руби Вакс — но не и ако мозокот ви е болен. Зошто е тоа така? Со неверојатна енергија и хумор, Вакс, на која пред една декада ѝ дијагностицирале клиничка депресија, нè повикува да ставиме крај на стигмата за менталните болести.

About the speaker
Ruby Wax · Comedian and Mental Health Activist

Ruby Wax is a loud, funny woman — who spent much of her comedy career battling depression in silence. Now her work blends mental health advocacy and laughs.

Ruby Wax is a loud, funny woman — who spent much of her comedy career battling depression in silence. Now her work blends mental health advocacy and laughs.