Rosie King

Si autizmi më dha lirinë të jem vetvetja

2,249,965 views • 6:08
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

"Njerëzit janë kaq të frikësuar nga të qënit i ndryshëm saqë ata përpiqen të përshtaten në një kuti të vogël me një emërtim të saktë," thotë 16-vjeçarja Rosie King, një vajzë e guximshme, e gjallë dhe autistike. Ajo dëshiron të dijë: Pse të gjithë janë aq të shqetësuar për të qenë normal? Ajo lëshon një kushtrim për çdo fëmijë, prind, mësues dhe person për të celebruar të qënit unik. Ky diskutim është një shembull i jashtëzakonshëm i potencialit të diversitetit të racës njerëzore.

About the speaker
Rosie King · Storytelling activist

Rosie King challenges stereotypes of people with autism and contextualizes the issue by asking us, “Why be normal?”

Rosie King challenges stereotypes of people with autism and contextualizes the issue by asking us, “Why be normal?”