Roger Ebert

Роџер Еберт: Ресоздавање на мојот глас

1,104,444 views • 19:29
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Кога филмскиот критичар Роџер Еберт ја изгуби долната вилица поради рак, тој ја изгуби можноста да јаде и зборува. Но тој не го изгуби својот глас. Во емотивен говор од ТЕД2011, Еберт и неговата жена Чез, со пријателите Дин Орниш и Џон Хантер, дојдоа заедно да ја кажат неговата забележителна приказна.

About the speaker
Roger Ebert · Film critic and blogger

After losing the power to speak, legendary film critic Roger Ebert went on to write about creativity, race, politics and culture — and film, just as brilliantly as ever.

After losing the power to speak, legendary film critic Roger Ebert went on to write about creativity, race, politics and culture — and film, just as brilliantly as ever.