Rodney Brooks:
Pse do te mbeshtetemi tek robotet

TED2013 · 9:56 · Filmed Feb 2013
Watch next...
Rodney Brooks: Robots will invade our lives
arrow

Share this idea

1,334,852
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Alarmistet flasin mbi idene qe robotet thjesht do te zevendesojne punen e njeriut. Ne fakt, ata mund te behen bashkepunetore te ngushte, duke na liruar kohe qe ta harxhojme per sfida me pak te rendomta dhe mekanike. Rodney Brooks nxjerr ne pah sa e rendesishme mund te jete kjo nderkohe qe numri i te rriturve ne moshe pune ulet dhe numri i pensionisteve rritet. Ai na prezanton me Baxter, roboti me sy te levizshem dhe me krahe qe reagojne ndaj prekjes,te cilet mund te punojne se bashku me nje popullsi ne plakje — dhe qe mund t'i ndihmojne dhe ne shtepi gjithashtu.

Roboticist
Rodney Brooks builds robots based on biological principles of movement and reasoning. The goal: a robot who can figure things out. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

222 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.