Richard Wilkinson:
Richard Wilkinson: Si e dëmton shoqërinë pabarazia ekonomike

TEDGlobal 2011 · 16:54 · Filmed Jul 2011
Watch next...
Hans Rosling: The magic washing machine
arrow

Share this idea

2,423,916
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

E ndjejmë instiktivisht që në ato shoqëri ku pabarazia ekonomike është shumë e theksuar ka diçka që vete gabim. Richard Wilkinson jep me grafikë, të dhëna reale për pabarazinë ekonomike dhe demonstron çfarë ajo përkeqëson kur të pasurit dhe të varfërit janë shumë larg një tjetrit: efektet reale mbi shëndetin, jetëgjatësinë, dhe disa vlerave themelore si mirëbesimi.

Public health researcher
In "The Spirit Level," Richard Wilkinson charts data that proves societies that are more equal are healthier, happier societies. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

1057 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.