Richard Wilkinson

Ричард Вилкинсон: Како економската нееднаквост е штетна за општествата

2,485,011 views • 16:54
Subtitles in 40 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Инстинктивно чувствуваме дека нешто не е во ред во општествата со огромни разлики во приходите. Ричард Вилкинсон графички ги претставува поразителните податоци за економската нееднаквост и покажува што е тоа што се влошува кога разликата меѓу богатите и сиромашните е преголема: вистински ефекти врз здравјето, должината на животниот век, дури и врз така основни вредности како довербата.

About the speaker
Richard Wilkinson · Public health researcher

In "The Spirit Level," Richard Wilkinson charts data that proves societies that are more equal are healthier, happier societies.

In "The Spirit Level," Richard Wilkinson charts data that proves societies that are more equal are healthier, happier societies.