Richard Turere

Ричард Турере: Мојот изум кој доведе до примирје со лавовите

2,043,149 views • 7:20
Subtitles in 43 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Во заедницата Масаи каде што живее 13 годишниот Ричард Турере, најважен е добитокот. Но нападите од лавови станувале сè почести. Во овој краток, инспиративен говор, младиот иноватор ни го претставува соларното решение кое тој го дизајнирал со цел безбедно да ги избрка лавовите.

About the speaker
Richard Turere · Inventor

Young inventor Richard Turere invented "lion lights," an elegant way to protect his family's cattle from lion attacks.

Young inventor Richard Turere invented "lion lights," an elegant way to protect his family's cattle from lion attacks.