Philip Zimbardo

Filip Zimbardo: Si njerëzit e thjeshtë kthehen në përbindësha... ose heronj

5,925,836 views • 23:16
Subtitles in 34 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Philip Zimbardo e di se sa e lehtë është për njerëz të këndshëm të bëhen të këqinj. Në këtë prezantim, ai tregon ide depërtuese dhe foto grafike të papara nga gjyqet e Abu Ghraib. Pastaj ai flet për të kundërtën: sa e lehtë është të bëhesh hero, dhe si mund ti përgjigjemi kësaj sfide.

About the speaker
Philip Zimbardo · Psychologist

Philip Zimbardo was the leader of the notorious 1971 Stanford Prison Experiment — and an expert witness at Abu Ghraib. His book The Lucifer Effect explores the nature of evil; now, in his new work, he studies the nature of heroism.

Philip Zimbardo was the leader of the notorious 1971 Stanford Prison Experiment — and an expert witness at Abu Ghraib. His book The Lucifer Effect explores the nature of evil; now, in his new work, he studies the nature of heroism.