Pearl Arredondo:
Pearl Arredondo: Historia ime, nga vajza e një gangsteri në një mësuese shembullore.

TED Talks Education · 8:03 · Filmed May 2013
Watch next...
Stephen Ritz: A teacher growing green in the South Bronx
arrow

Share this idea

1,042,400
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

Pearl Arredondo u rrit në lindje të Los Angeles, si vajza e një gangsteri të njohur i cili hynte e dilte burgjeve. Shumë prej mësuesve ja hoqën vizën me arsyen se ajo kishte probleme me autoritetin. Aktualisht, si një mësuese, ajo ka marrë përsipër krijimin e një shkolle ndryshe dhe ndan me nxënësit historinë e jetës së saj në mënyrë që ata ta dinë se nuk ka ndonjë problem të madh nëse ndonjëherë përgatitja e detyrave të shtëpisë nuk është prioriteti në mendjet e tyre.

Teacher
Pearl Arredondo helped establish a pilot middle school that teaches students to be good communicators in the 21st century. Full bio
This talk was presented at an official TED conference, and was featured by our editors on the home page.

Discuss

120 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.