Паула Хамонд

Ново супероружје во борбата против ракот.

1,424,874 views • 10:42
Subtitles in 24 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Ракот е многу паметна и приспособлива болест. За да ја победиме, вели медицинскиот истражувач и едукатор Паула Хамонд, ни треба нова и силна стратегија за напад. Со нејзинете колеги на МИТ, Хамонд има создадено наночестичка, која е голема колку една стотина од човечко влакно. Таа може да ги лечи најагресивните ракови и оние кои се најотпорни на лекови. Дознајте повеќе за ова молекуларно супероружје и придружете ѝ се на Хамонд во борбата против болеста која нè засега сите нас.

About the speaker
Paula Hammond · Medical researcher and educator

Paula Hammond, head of MIT's Department of Chemical Engineering, is developing new technologies to kill cancer cells.

Paula Hammond, head of MIT's Department of Chemical Engineering, is developing new technologies to kill cancer cells.