Paul Zak

Пол Зак: Доверба, морал -- и окситоцин

1,534,329 views • 16:34
Subtitles in 37 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Што стои позади нашата желба да се однесуваме морално? Невроекономистот Пол Зак ја демонстрира причината зошто тој верува дека окситоцинот (тој го нарекува "моралната молекула") е одговорна за довербата, емпатијата и другите чувства кои што помагаат во изградбата на едно стабилно општество.

About the speaker
Paul Zak · Neuroeconomist

A pioneer in the field of neuroeconomics, Paul Zak is uncovering how the hormone oxytocin promotes trust, and proving that love is good for business.

A pioneer in the field of neuroeconomics, Paul Zak is uncovering how the hormone oxytocin promotes trust, and proving that love is good for business.