Пол Пиф

Дали парите ве прават злобни?

3,193,706 views • 16:35
Subtitles in 32 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Неверојатно е што може да открие една наместена игра на "Монопол." Во овој забавен, но отрезнувачки говор, социјалниот психолог Пол Пиф го споделува своето истражување за тоа како се однесуваат луѓето кога се чувствуваат богати. (Сугестија: лошо.) И додека нееднаквоста е сложен и обесхрабрувачки проблем, сепак има и добри вести. (Снимено на TEDxMarin.)

About the speaker
Paul Piff · Social psychologist

Paul Piff studies how social hierarchy, inequality and emotion shape relations between individuals and groups.

Paul Piff studies how social hierarchy, inequality and emotion shape relations between individuals and groups.