Paul Bloom

Пол Блум: Потеклото на задоволството

1,953,908 views • 16:17
Subtitles in 41 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Зошто повеќе сакаме оригинална слика отколку копија? Психологот Пол Блум вели дека луѓето се есенцијалисти — дека нашите верувања за историјата на одреден предмет влијаат врз тоа како го доживуваме истиот, не само како илузија, туку како длабока карактеристика на задоволството (и болката).

About the speaker
Paul Bloom · Psychologist

Paul Bloom explores some of the most puzzling aspects of human nature, including pleasure, religion, and morality.

Paul Bloom explores some of the most puzzling aspects of human nature, including pleasure, religion, and morality.