Patricia Kuhl

Патриша Кул: Лингвистичкиот гениј на бебињата

2,548,099 views • 10:17
Subtitles in 45 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

На TEDxRainier, Патриша Кул споделува зачудувачки пронајдоци за тоа како бебињата учат еден јазик наспроти друг - преку слушање на луѓето околу нив и собирајќи податоци за звуците кои треба да ги знаат. Интелигентни лабораториски експерименти (и мозочни скенирања) покажуваат како шестмесечни бебиња користат софистицирани размислувања за да го разберат својот свет.

About the speaker
Patricia Kuhl · Language

Patricia Kuhl studies how we learn language as babies, looking at the ways our brains form around language acquisition.

Patricia Kuhl studies how we learn language as babies, looking at the ways our brains form around language acquisition.