Noel Bairey Merz:
Noel Bairey Merz: Rreziku kryesor për shëndetin e grave

TEDxWomen 2011 · 15:59 · Filmed Dec 2011
Watch next...
Deborah Rhodes: A test that finds 3x more breast tumors, and why it's not available to you
arrow

Share this idea

774,130
Total views
TED Talks are free
thanks to support from

E çuditshme, por e vërtetë: Sot më shumë gra vdesin nga sëmundjet e zemrës se sa burra, e megjithatë kërkimet kardiovaskulare kanë kohë që janë fokusuar kryesisht mbi burrat. Pionjerja doktoreshë Noel Bairey Merz ndan me ne atë që dinim dhe që nuk dinim në lidhje me shëndetin e grave— përfshirë këtu edhe simptomat thellësisht të ndryshme të cilat gratë shfaqin gjatë atakut në zemër (dhe pse ato shpesh nuk njihen)***Numri më i madh i vdekjeve sot në Shqipëri shkaktohet nga sëmundjet e zemrës. 50 % e vdekjeve nga infarkti ndodhin brenda dy orësh nga shfaqja e simptomave. Nëse mendoni se keni infarkt, shkoni sa më shpejt në një spital të pajisur me koronarografi (QSUT-Spitali nr.1, Hygeia, Spitali Amerikan)***(Shën. i përkth.)

Physician
C. Noel Bairey Merz is director of the Women's Heart Center at the Cedars-Sinai Heart Institute, where she is a professor of medicine. Full bio
This talk was presented to a local audience at TEDxWomen 2011, an independent event. TED editors featured it among our selections on the home page.

Discuss

162 comments

Enthusiastically agree? Respectfully beg to differ? Have your say here.

2000 characters remaining
Don't have an account? Sign up now — it's fast and free.
Sort comments by
There are currently no comments for this talk.