Noel Bairey Merz

Ноел Бери Мерз: Единствената најголема закана по здравјето со којашто жените се соочуваат

790,164 views • 15:59
Subtitles in 29 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Чудно, но вистинито: Сега, од срцеви болести повеќе умираат жени отколку мажи, иако кардиоваскуларните истражувања долго време беа фокусирани на мажите. Доктор К. Ноел Бери Мерз, предводник во оваа област, споделува што знаеме и не знаеме за здравјето на срцето кај жените — заедно со неверојатно различните симптоми што жените ги покажуваат при срцев удар (и зошто честопати не можат да се предвидат).

About the speaker
C. Noel Bairey Merz · Physician

C. Noel Bairey Merz is director of the Women's Heart Center at the Cedars-Sinai Heart Institute, where she is a professor of medicine.

C. Noel Bairey Merz is director of the Women's Heart Center at the Cedars-Sinai Heart Institute, where she is a professor of medicine.